Цей французький сирний пиріг виходить одночасно хрустким і рум'яним зверху і дуже ніжним і соковитим завдяки смачною і ароматною сирної начинки, так що випічка здатна сподобається практично всім без винятку. Ну а ще одним безперечним перевагою приготування такого пирога є його прямо-таки дивовижна простота - без яких-небудь особливих зусиль за годину можна спекти смачненький і аппетитненький домашній пиріг! Щоб приготувати французький сирний пиріг вам будуть потрібні наступні продукти: одна упаковка готового листкового тіста (можна використовувати як бездріжджове, так і дріжджове), приблизно 350-400 г адигейського сиру, 150-200 грамів сиру твердих сортів (якого за вашим вибором), трохи рослинного масла для змащування форми, ну і також два курячих яйця і один яєчний жовток для того, щоб змащувати пиріг.
Тісто слід попередньо розморозити. До речі, цілком можна використовувати не магазинне листкове тісто, а заздалегідь підготовлене домашнє. Два види сиру необхідно натерти на крупній тертці, додати до них два сирих яйця і змішати все до більш-менш однорідної маси. Вже розморожене тісто розкачати за розміром форми для випічки і один пласт викласти у змащену маслом форму, при цьому зробивши достатні високі бортики. Всередину тіста викласти підготовлену сирну начинку і зверху накрити другим пластом тіста, заліпивши краю пирога. Зверху пиріг потрібно змастити збитим жовтком, ну а випікати при 180-200 градусах близько півгодини.