Прямо-таки дивно простенький і за часом приготування, і за продуктовим складом, але дуже смачненький, ну і просто приголомшливо корисний вітамінний салатик з пекінської капусти з консервованою кукурудзою і додаванням незвичного інгредієнту - яблука, який надає незвичність і оригінальність цієї страви. Список складових, які знадобляться для приготування такого капустяного салату з кукурудзою: половинка качана пекінської капусти, 100 г консервованої кукурудзи, одне яблуко середнього розміру, а також лимонний сік (приблизно дві-три столові ложки) для заправки, мелений чорний перець і сіль за смаком.
З консервованої капусти необхідно злити всю рідину і навіть залишити її на деякий час в друшляку, половинку пекінської капусти потрібно дрібно нашаткувати, ну а яблуко очистити від шкірки, видалити серцевину і насіння, а після цього порізати його на маленькі кубики або ж просто натерти на крупній тертці. Всі підготовлені інгредієнти змішати в салатник і полити свіжовичавленим лимонним соком. Далі салат слід посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати і подавати до столу.