Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати баклажанну ікру з болгарським перцем?
Ікра готується дуже швидко і просто без виснажливого стояння біля плити. Основну роботу замість вас виконує духовка - спочатку овочі запікаються в ній і потім кілька хвилин тушкуються в сковорідці. Що знадобиться для приготування Один великий баклажан Два великих болгарських перцю Одна велика цибулина Три зубчики часнику 3-4 міцних печериці Половина чайної ложки цукру Чайна ложка червоного винного оцту Оливкова олія Чорний перець за смаком Сіль за смаком Приготування Духовку розігріваємо до максимальної температури. Баклажани та перці змащуємо оливковою олією, кладемо на деко і запікаємо до готовності овочів (10-15 хвилин). Перекладаємо овочі в пакет, герметично закривають його і даємо охолонути. Потім знімаємо шкірку з овочів і нарізаємо кубиками. Цибулю і гриби нарізаємо дрібними кубиками, часник дрібно рубаємо. Обсмажуємо цибулю і часник на оливковій олії до золотистого кольору. Додаємо запечені овочі. В окремому посуді обсмажуємо гриби на оливковій олії до готовності. Додаємо до овочів. Тушкуємо все разом 10-15 хвилин. Перемішуємо, додаємо цукор, сіль за смаком, щіпку перцю. Вимикаємо вогонь, даємо овочам злегка охолонути. У готову ікру за бажанням додаємо ложку оцту для гостроти. Перекладаємо ікру в баночку. Даємо повністю охолонути і намазуємо на свіжий хліб. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |