Главная » Статьи » Рецепти |
Суп харчо - рецепти
![]() Процес приготування: М'ясо розрізаємо на невеликі шматочки, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, варимо на мінімальному полум'я до готовності м'яса (2-2 .5 години), не допускаючи бурхливого кипіння. Акуратно знімаємо жир з поверхні бульйону, обсмажуємо на ньому цибулю, нарізану кубиками, і заправляємо томатною пастою або дрібно нарізаними, без шкірки свіжими помідорами (половиною від загальної кількості). Потім в киплячий бульйон запускаємо горіхи, промитий рис разом з цибулею, варимо до розм'якшення рису. Як все закипіло - час для решти інгредієнтів, решти томатної пасти або помідор, слив, солі, товченого часнику. Варити тепер не більше 5 хв, покласти нарізану зелень і вимкнути. ПРИМІТКА: В якості м'яса для харчо йде тільки дебела яловича грудинка, рідше використовують рульку. ПОРАДА: Перед подачею на стіл нехай харчо постоїть на плиті 5-10 хвилин. ХАРЧО (класичний варіант) Необхідні продукти: 1 кг жирної яловичої грудинки на реберцях, 1 склянку розтертого тклапі, 1 склянку мелених волоських горіхів, 4 цибулини, прянощі за смаком (чорний перець, кориця, лавровий лист, імеретинський шафран, хмелі-сунелі)зелень (селера, кінза, базилік), 1 ст. ложка кукурудзяного борошна для обсмажування разом з цибулею, 2 столові ложки соняшникової олії, 4 зубчики часнику, 1 зелений стручковий перець, коріння петрушки і селери. Процес приготування: У каструлю наливаємо 2 літра холодної води і кладемо яловичину і коріння (цілком), доводимо до кипіння на сильному вогні. Як закипить, ретельно знімаємо піну. Варимо м'ясо до готовності на слабкому вогні 2 години, постійно знімаючи піну. Витягуємо м'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо шматочками. Бульйон проціджуємо, коріння прибираємо. Лук ріжемо тонкими півкільцями, обсмажуємо на сковороді в маслі, присипавши кукурудзяним борошном. Бульйон доводимо до кипіння, закладаємо горіхи, цибулю, тклапі, розтертий з сіллю та дрібно нарізаним стручковим перцем товчений часник, прянощі. Варимо 10 хв. Заправляємо дрібно нарубаної зеленню, варимо ще 5 хв, закриваємо каструлю кришкою і вимикаємо вогонь. ПРИМІТКА: Харчо не повинен бути надто гострим, обжігающе гірким на смак, він повинен бути ароматним і пікантним, з легкою кислинкою і горіховим присмаком. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |