Тарт є стравою споконвічно французьким, ну а хто як не вони знають істинний толк в кулінарії?! Тому само собою зрозуміло, що це блюдо, яке представляє собою випічку на зразок пирога з начинкою, просто приголомшливо апетитним і смачним, ну а приготування тарта з помідорами і бринзою не вимагає від господарки яких-небудь особливих зусиль, а особливо в тому випадку, якщо використовувати для приготування випічки вже готове тісто (тісто можна приготувати заздалегідь і заморозити). Отже, для того, щоб приготувати цей чудовий тарт з начинкою з бринзи і помідорів вам буде потрібно такий набір складових: 200 грамів пшеничного борошна, половина пачки (100 грамів) вершкового масла, 100 мілілітрів холодної питної води, близько семи штучок помідорів середніх розмірів, 150 грамів бринзи, а також по дві столові ложки діжонської гірчиці і натурального меду (рідкого), три столові ложки оливкової олії, перець і сіль, ну і інші ароматні трави і спеції.
У відповідній мисці змішайте просіяне борошно і дрібно порізане холодне масло, додати трохи солі і все це перетерти руками до стану дрібної олійною крихти, далі влити в отриману масу дуже холодну воду і замісити тісто, яке потім слід охолодити протягом декількох годин. Після охолоджене тісто викласти у вигляді пласта в круглу форму для випічки, зробивши при цьому невеликі бортики, в деяких місцях наколоти основу тарта виделкою і випікати в гарячій духовці близько 15 хвилин. Змішати мед, гірчицю і оливкове масло і змастити отриманим соусом корж-основу, а потім викласти на неї нарізані тонкими кружальцями помідори, посипати сіллю, перцем та іншими прянощами, ну а зверху рівномірно викласти порізану кубиками бринзу і випікати при меншій температурі близько півгодини.
|