Інгредієнти: одна качка середніх розмірів, 150 грамів майонезу, чотири зубчики часнику, 5-7 невеликих яблук, 2-3 невеликі ріпчасті цибулини, один лимон, 6-8 середніх картоплин, сіль, перець. Часник подрібнити і перетерти з сіллю, після чого натерти цією сумішшю підготовлену зі всіх сторін. Також птицю необхідно поперчити і добре змастити майонезом, а потім залишити маринуватися протягом 3-4 годин. По закінченні цього часу, всередину качки потрібно покласти очищені цілі цибулини і вимиті яблука. Качку викласти на деко, обкласти її з усіх сторін почищеною, порізаним кружечками і вже посоленою картоплею. Качку і картоплю ще раз трохи поперчити і змастити рештою майонезу. Деко з качкою і картоплею поставити в розігріту духовку і випікати при температурі 130 градусів протягом трьох годин, час від часу поливаючи соком, який утворюється в процесі запікання. За 5 хвилин до кінця приготування полити качку соком лимона. Готовність птиці перевірити, розрізавши її ножем. Готову качку подати на блюді разом з картоплею і яблуками.