Таке просте солодке блюдо готується дуже швидко і легко, але разом з цим виходить дуже смачним і корисним, тому таку солодку запіканку можна приготувати дітям на сніданок або як десерт на обід, адже саме малюкам так необхідні вітаміни та інші корисні речовини, які у великій кількості містяться в такому полезнейшем овочі, як морква, яка й становить основу даної страви. Отже, для приготування морквяного запіканки за пропонованим рецепту вам будуть потрібні наступні продукти: половина кілограма моркви, одне куряче яйце, одна чайна ложечка цукрового піску, подрібнена цедра половинки лимона, по 100 грамів родзинок і кураги, 50 грамів вже подрібнених волоських горіхів, 250 мл молока, чотири столові ложки вершкового масла, одна столова ложка борошна і одна столова ложка дрібно перемелених сухарів.
Моркву необхідно почистити і натерти на середній або великій тертці, ну а після цього змішати з попередньо промитої і порізаної курагою і родзинками, перекласти суміш в каструльку і, додавши трохи води, столову ложку вершкового масла і цукор, тушкувати на помірному вогні близько 10 хвилин. Дві столові ложки олії у сковорідці розтопити і обсмажити на ньому муку. Молоко закип'ятити і змішати з обсмаженою борошном, а після готувати ще три хвилини і влити отриману суміш до тушкованої моркви. Також додати до морквині лимонну цедру, горіхи і яєчний жовток і перемішати, білок окремо збити і потім також ввести в основну масу. Невеликі формочки потрібно змастити залишками вершкового масла, злегка посипати меленими сухарями і розкласти в них морквяну масу, після чого запікати все це близько 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовий печі.
|