Приблизно 600-грамового судака очистіть, розріжте навпіл уздовж хребта, зніміть шкіру і видаліть кісточки. Отримане філе наріжте на шматочки товщиною один сантиметр і завдовжки п'ять сантиметрів. Покладіть їх у миску і полийте невеликою кількістю рослинної олії, посоліть, поперчіть і посипте зеленню, потім збризніть лимонним соком і поставте в холодильник на півгодини.
Тим часом підготуйте тісто: у 100 грамах молока розвести 100 г борошна, додати три яєчних жовтки, одну столову ложку рослинної олії, трошки цукрового піску і сіль. Суміш добре розтерти ввести три збитих білки і обережно перемішати. Тісто по густоті повинно вийде консистенції сметани. Підготовлену рибу вийміть з холодильника, наколіть кожен скибочку на вилку, умочіть в тісто і обсмажте на добре розігрітій сковороді. Смажити шматочки судака необхідно протягом п'яти-семи хвилин до отримання золотистої скоринки. Готову рибу викладіть на блюдо і прикрасьте зеленню. Таким же чином можна приготувати сома, щуку, тріску...
|