Ендивій - одна з різновидів цікорного салату. Батьківщина його - Індія, звідки він потрапив у середземноморські країни і у країни Західної Європи. Популярний салат в країнах з теплим кліматом, у нас практично не відомий.
Ендивій дворічна рослина, яка в перший рік утворює розетку сильно розсічених листя, на другий рік дає насіння. У кулінарії використовують вибілені листя в салати, листя зеленого кольору смажать і подають як гарнір до риби та страв з м'яса. Вирощувати ендивій досить складно, він добре росте тільки на легкій, родючому грунті, добре заправлений органічними і мінеральними добривами. Потребує регулярних рясних поливах, підживленні, абсолютно не виносить ущільнення ґрунту і навіть найменшу посуху, не любить різкі перепади температури, особливо у весняний час. Не дивлячись на такі вимоги до умов вирощування, останнім часом інтерес до эндивию зростає. Не так давно вченими було з'ясовано що в ньому знаходиться дуже великий вміст вітаміну С і за рахунок цього кулінарна мода на ендивій посилюється.
|