Главная » Статьи » Рецепти

Фініковий кекс
Апетитний кекс з карамельним смаком, пористий і ніжний. Готується він на воді, так що якщо виключити яйця, вершкове масло замінити рослинним - вийде корисна пісна випічка. Ось рецепт:
100 - 150 грам цукру (за смаком)
Два яйця
60 грам вершкового масла
Склянку з хорошою гіркою борошна
200 мл води
Півтори чайних ложки розпушувача
Щіпка солі
200 - 250 грам фініків
Половина склянки подрібнених горіхів

З фініків видаляємо кісточки, дрібно ріжемо. У каструльці підігріваємо воду, кладемо цукор, масло, даємо закипіти. Додаємо фініки і тушкуємо на слабкому вогні хвилин десять. Коли фініки стануть м'якими, перекладаємо суміш в миску, чекаємо поки охолоне до кімнатної температури. Додаємо в неї яйця (по одному, поки одне добре не вмешаете таке не додавайте), сіль, просіяне борошно, розпушувач і горіхи. Розмішуємо до отримання однорідної в'язкої тесту.
Вистилаємо Форму змащуємо промасленим папером (і дно і стінки), якщо форма силіконова - змащуємо маслом. Випікаємо в духовці з температурою 180 градусів протягом години. Якщо верх почне темніти - прикрийте його пергаментом.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 4 | Теги: масло, додаємо
Як приготувати банановий пудинг по-американськи?
Як зробити фруктово-маковий торт?
Як приготувати курячу пастрому?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: