Главная » Статьи » Рецепти |
Фініковий кекс
Апетитний кекс з карамельним смаком, пористий і ніжний. Готується він на воді, так що якщо виключити яйця, вершкове масло замінити рослинним - вийде корисна пісна випічка. Ось рецепт: 100 - 150 грам цукру (за смаком) Два яйця 60 грам вершкового масла Склянку з хорошою гіркою борошна 200 мл води Півтори чайних ложки розпушувача Щіпка солі 200 - 250 грам фініків Половина склянки подрібнених горіхів З фініків видаляємо кісточки, дрібно ріжемо. У каструльці підігріваємо воду, кладемо цукор, масло, даємо закипіти. Додаємо фініки і тушкуємо на слабкому вогні хвилин десять. Коли фініки стануть м'якими, перекладаємо суміш в миску, чекаємо поки охолоне до кімнатної температури. Додаємо в неї яйця (по одному, поки одне добре не вмешаете таке не додавайте), сіль, просіяне борошно, розпушувач і горіхи. Розмішуємо до отримання однорідної в'язкої тесту. Вистилаємо Форму змащуємо промасленим папером (і дно і стінки), якщо форма силіконова - змащуємо маслом. Випікаємо в духовці з температурою 180 градусів протягом години. Якщо верх почне темніти - прикрийте його пергаментом. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 4 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |