Главная » Статьи » Рецепти

Салати на Новий рік: новорічні салати
Новий Рік - улюблене свято, найкращий, веселий і смачний. За святковим новорічним столом всі збираються сім'ями, великими дружними компаніями. Головні страви новорічного столу - салати! Легкі фруктові або овочеві, м'ясні, з морепродуктами, з майонезом і без. Пропонуємо вам новорічні салати - найкращі і найсмачніші. Запасайтеся кулінарними блокнотиками і записуйте...
Салат "Свічки"
Продукти: 1 баклажан, 2 свіжих помідора, 2 червоні цибулини, 3 свіжих огірка, 4 болгарських перцю (червоних і жовтих), рис відварний і майонез.
Приготування: баклажан ріжемо кубиками і обсмажуємо, помідори і огірки кубиками подрібнюємо, а цибулину нарізаємо півкільцями. Викласти шарами: баклажани, помідори і майонезна сіточка, далі перець і огірки, сіточка з майонезу, варений рис. Верх рису змастити майонезом і прикрасити свічками, вирізаними і перцю. Новорічний віночок викладається з гілочок свіжої петрушки.

Салат "Ялинка"
Інгредієнти: 300 грам відвареної свинини, 2 буряки, 2 моркви, 4 солоних огірочка, свіжий кріп, 3 яйця, 2 картоплини. Для заправки: майонез і сметана.
Як готується: овочі відварюють і нарізаються, як для "Олів'є", яйця варяться і дрібно рубаються, м'ясо подрібнюється кубиками. Всі інгредієнти змішуються, до них додається заправка з майонезу та сметани. Салат гіркою викладається, на верх встановлюється верхівка-зірочка (вирізати з червоного болгарського перцю, а голки ялинки імітуються кропом. Новорічні прикраси вирізаються з залишків зварених овочів і свіжого болгарського перцю.

Салат "Часточка апельсина"
Продукти: по двісті грам яблук, оселедця, картоплі, моркви, буряка, 2 ріпчасті цибулини, майонез і яйця (тільки білки знадобляться).
Приготування: всі овочі відварити і дрібно нарізати, оселедець подрібнюється кубиками, цибулю нарізати дрібно і маринується, білки яєчні труться на крупній тертці. Салат укладається шарами, тут важливо витримати форму часточку апельсина, як на фотографії. Шари: картопелька і майонез, оселедець, цибуля, буряк і майонез, яблучка, морквина. На останній шар, тобто на морквину, наносяться білками смужки, що імітують розділені часточки апельсина.

Новорічні салати - "Снігур"
Продукти: 1 луковичка, 3 солоних огірка, 1 б. горбуші в соку, сир твердий, маслини, 3 яйця, кріп, майонез і болгарський перець червоного кольору.
Приготування: викладається салатик у вигляді снігура, для цього на плоскому блюді слід олівцем або тонкої майонезній сіточкою намалювати контур пташки. По контуру, намагаючись не виходити за краї, укладається подрібнена горбуша, цибулька, потім огірочки і майонез, потім йдуть яйця, тертий сиро і щедрий шар майонезу. Грудка снігура усыпается дрібно рубаним червоним перцем, пір'я і темну голову імітують часточки маслин, дзьобик - шматочок червоного перцю, фігурно вирізаний. Під снігура укладаються гілочки кропу.

Салат "Новорічний бал"
Продукти: 5 яєць, 1 філе, 1 склянка чорносливу, 2 цибулини, 2 морквини, 1/2 банки кукурудзи і горошку, 300 г свіжих грибів (краще взяти печериці), майонез.
Як готується: яйця відварюють, овочі нарізати м'ясо вариться; грибочки обсмажуються з цибулькою; вкладаються в блюдо шари - м'ясо і майонез, цибуля, чорнослив, кукурудза з горошком і майонез, гриби морква на тертці, майонез, яйця. Верх прикрашається дзвіночками, вирізаними з м'якоті свіжого перцю, стрілки годин і цифри - з смужок морквини.

"Подарунок" - з креветками і виноградом
Продукти: 2 невеликих яблука, 4 яйця, 150 грамів креветок, гриби печериці (пів баночки), майонез, виноград, майонез і морквина (виключно для прикраси).
Приготування: яйця відварити, креветки відварити, моркву зварити; всі складові, крім морквини, нарізати дрібними кубиками, змішують і заправляють майонезом. У відповідний за формою контейнер (ідеальний той, що має правильну квадратну форму) викладається харчова плівка, салатик накладається і трамбується, потім зверху накладається широке плоске блюдо і салат прямо з плівкою перевертається в це блюдо. Плівка знімається. Варена морква нарізати тонкими смужками, формуються стрічки-зав'язки. Верхівка салату прикрашається бантом з складених удвічі морквяних смужок. Виноград ріжеться на половинки і цими половинками викладається весь периметр "Подарунка".
  
Що ще можна приготувати на Новий рік? Добірка рецептів >>> 
"Карнавальна ялинка"
Інгредієнти: 3 картоплини, 200 гр. свинини, кетчуп, майонез, 150 гр. сиру, 1 червона цибулина, 2 буряків, пів склянки волоських горіхів, пучок цибулі і кропу для прикраси консервована кукурудза і зерна граната.
Приготування: овочі зварити, м'ясо зварити, все остудити і дрібно нарізати; кетчуп в рівних частках змішати з майонезом. Далі викласти ялинку шарами, витримуючи форму ялинки: картопелька (тертка), соус, свинина і соус, цибулька (нарізати соломкою і замаринувати) + соус, сир на тертці, буряк, змішана з волоськими горіхами, змастити соусом (майонез + кетчуп). Верх ялинки посипається рубаною зеленню. А прикраси викладаються у вигляді стрічок серпантину. Верхівку вирізати з щільної шкірки помідори або болгарського перцю.

Салат "Дзвіночок"
Інгредієнти: 3 яйця, 3 картоплини, 1 банку тунця, 1 яблуко, 2 огірка, 100 гр. сиру, 1 цибулина, майонез, морква і кукурудза для прикраси.
Готуємо: на плоскому блюді малюємо олівцем великий дзвіночок, першим шаром викладаємо терту картоплю, зварену в підсоленій воді, змащуємо майонезом, другим шаром йде тунець (без соку), огірок на тертці і трохи майонезу, шар кукурудзи, терте яблучко і майонез. Останнім шаром йдуть натерті на тертці сир і яйця (перемішати). Бантик на дзвіночку посипаємо морквиною (терти на самій дрібній тертці), зернами кукурудзи прикрашаємо верх дзвоника. Кукурудзу можна замінити або доповнити зернятками граната, зеленим горошком.

"Курка в зеленій шубі"
Продукти: 1 кг звареної курки, два пучка зеленого цибулі, 150 грам чорносливу, кунжутне масло і гострий соус.
Як готувати: цибулю нарізати дрібно, чорнослив миють, заливають окропом і розрізається на дві частини, варене куряче м'ясо розбирається на волокна. Першим шаром йде цибулю зелений, м'ясо куряче та трохи соусу, далі чорнослив, майонез, цибулю і м'ясо + гострий соус. Так шари повторюються, кунжутним насінням посипається чорнослив. Останнім шаром йде дрібно нарізаний цибулю, по верх якого майонезом малюються стрілки і цифри, тобто весь салат виглядає, як годинник з зеленим тлом.

Салат "Олів'є" під снігом
Інгредієнти: сметана, кріп, гірчиця, лимонний сік (з усього цього робиться домашній майонез), желатин, 3 моркви, 2 солоних огірка, 1 картопля, 5 свіжих огірків і 4 яйця, 200 грам шинки.
Приготування: домашній майонез, приготований на основі сметани, розвести розтопленим на водяній бані желатином. Всі овочі відварені, яйця, шинку нарізаємо соломкою. Викладаємо салат шарами в кулінарне кільце, промазуючи кожен шар майонезом з желатином. Салат повинен постояти ніч у холодильнику, щоб желатин схопився. Вранці кільце знімаємо, боки і верх змащуємо плавленим сиром або залишаємо в такому вигляді, щоб проглядалися чітко шари. На верх ставимо ялинки, вирізані з цупкого твердого сиру, прикрашаємо зеленню кропу.

Салат "Дід Мороз"
Продукти: 2 морквини, 200 гр. м'яса або ковбаси, 3 солоних огірка, стільки ж свіжих, 3 картоплини, майонез або сметана, 4 яйця, цибуля пір'яний і кріп.
Приготування: овочі та яйця відварити, нарізати кубиками, все змішати і додати майонез; викласти отриманий "Олів'є" в плоску форму так, щоб чітко проглядалася голова дідуся Мороза в шапці. Далі прикрашаємо: бороду, біле хутро на шапці і хутро на бубоні посипаємо тертими білками, обличчя дідуся посипаємо тертими жовтками, червону частину шапки посипаємо тертими морквою і буряком (відварити і натерти дуже дрібно, попередньо перемішавши), оченята - оливки, носик - кружечок вареної моркви.

За таким же принципом ви зможете самостійно готувати новорічні салати, надаючи їм форму сніговика, снігуроньки, різних лісових мешканців, конячки і т. д. Якщо вам потрібно синій колір - відваріть білки, натріть їх на тертці і додайте пару крапель свіжого соку червоно кочанної капусти. Синій колір може знадобитися для прикраси шубки снігуроньки. Для отримання червоного кольору використовуйте сік вареного бурака.

Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть вам прикрасити новорічний стіл самими красивими і незвичайними салатами. Веселого вам свята!
Категория: Рецепти |
| Теги: яйця, майонез
Десерт «Павлова» з полуницею
Поради з приготування овочів та страв з них
Як готуються закусочні млинці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: