Це смачне і ситне гаряче блюдо, яке виглядає дивно апетитним і виливає неповторний аромат здатне сподобається всім любителям баклажанів і не тільки їм - різноманітних смачних інгредієнтів в запіканці достатньо. Пропонована в даному рецепті запіканка, крім всього перерахованого вище ще і досить просто готується, так що страва сподобається не тільки тим, хто його спробує, але і господиням, які його будуть готувати, адже їм не доведеться особливо напружуватися. Для того, щоб приготувати макарони, запечені з баклажанами буде потрібно наступне (для приготування трьох порцій страви): 200 грамів макаронів (трубочки), два баклажана, 50 грамів сиру, одна банку помідорів у власному соку, одна невелика ріпчаста цибулина, два зубчики часнику, кілька гілочок базиліка, чотири-п'ять столових ложок оливкової олії і одна чайна ложка вершкового масла, одна столова ложка панірувальних сухарів, мелений чорний перець і сіль, бажано морська.
Вимиті баклажани потрібно порізати кубиками досить великого розміру і посипавши сіллю, залишити на час (для того, щоб прибрати гіркоту властиву цьому овочу). Очищений ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками і разом з подрібненим часником, обсмажити до прозорості на розігрітому оливковому маслі. Далі додати на сковороду промиті після солі баклажани і готувати п'ять хвилин, після чого все це поперчити і посолити, додати помідори і тушкувати на малому вогні близько 10-15 хвилин. Макарони необхідно відварити до напівготовності і викласти у змащену вершковим маслом жароміцну форму, зверху на них викласти вміст сковороди і потім нарізаний невеликими кубиками сир. Вміст форми посипати панірувальними сухарями і полити невеликою кількістю оливкової олії, а потім відправити в розігріту до 180 градусів духову піч на 10 хвилин. При подачі прикрасити страву свіжою зеленню, ну а подають цю запіканку гарячою.
|