Лінива тортилья готується не складно, вся фішка в тому, що замість маїсового коржика (або млинчика з кукурудзяного борошна) овочева начинка викладається на омлет. Отже, спочатку треба приготувати тонкий омлет. Для цього одне яйце трохи збовтуємо віночком, додаємо сіль, виливаємо на сковорідку (попередньо трохи рослинного масла додати) і смажимо з двох сторін тонкий омлет (він як яєчний млинець виглядає).
Окремо в сковороді обсмажуємо: цибуля ріпчаста дрібно нарізаний, свіжий молодий зелений горошок, дуже дрібними кубиками нарізану картоплю, так само тонко нарізану моркву і солодкий перець. Овочі в принципі можна додавати будь-які, головне дрібно їх нарізати і швидко до готовності на сковорідці в олії (соняшникова) обсмажити. Потім в тонкий омлет на серединку висипаємо обсмажені овочі і загортаємо сам омлет рулетом. Ось тортілья і готова! Можна зв'язати її, щоб не розпадалася, пір'ям зеленого лука.
Інгредієнти: яйце, перець болгарський, картопля, морква, жменю зеленого горошку, цибуля ріпчаста, олія рослинна.
|