Главная » Статьи » Рецепти

Риба в желе "Білий танець"
Це рибне блюдо, мають такий дивно привабливий і апетитний зовнішній вигляд і таке, можна навіть сказати, поетичне назву, як не можна краще підійде для подачі в якості частування до святкового столу - воно в першу чергу стане його окрасою, ну а крім цього порадує всіх спробували неповторним і просто чудовим смаком!
Ну а для того, щоб приготувати рибу в желе "Білий танець" вам потрібен такий список інгредієнтів: приблизно півтора кілограма або трохи більше риби (підійдуть тріска, минтай, хек, пікша), дві великі морквини, одна велика головка ріпчастої цибулі, невеликий шматочок кореня селери, один пучок свіжої петрушки, 15 горошин чорного перцю і кілька горошин запашного, три-чотири лаврових листочка, три штучки гвоздики, 300 грамів майонезу, желатин.

Рибу необхідно почистити і розділити на філе, а всі залишки викласти в каструлю, залити водою, додати очищені та порізані овочі (цибулю, моркву і селеру) і зварити насичений бульйон, який потім потрібно буде процідити і вилити близько 400 мілілітрів - в ньому слід замочити желатин (близько 20 грамів).
Залишився бульйон покласти нарізане середніми шматками рибне філе і варити на невеликому вогні 20 хвилин, після чого додати всі зазначені в рецепті спеції і трохи солі. Далі рибу вийняти і розділити на дрібні шматочки, а бульйон процідити і в ньому також розчинити желатин (його потрібно буде взяти в розрахунку на кількість рідини). Коли желатин набубнявіє і потім повністю розчиниться, цю частину бульйону потрібно змішати з майонезом - суміш повинна бути однорідною. Частину білого бульйонно-майонезного желе відлити, ну а до решти додати шматочки риби, а також подрібнену зелень і перемішати.
Вилити желе з рибою і зеленню в форму або тарілку і прибрати в холодильник до застигання, потім на застиглий шар вилити залишене біле желе і знову почекати повного застигання, ну а потім красиво прикрасити гілочками петрушки і морквою і залити прозорим желе з бульйону і знову відправити блюдо в холодильник.
Категория: Рецепти |
| Теги: желе, желатин
Як приготувати смачний шашлик в будинку ?
Цукрові трубочки
Як приготувати гречано-томатні биточки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: