Главная » Статьи » Рецепти |
Груші, варені з лимоном
Це блюдо я готую для моєї бабусі. Їй вже виповнилося 90 років і є тверді груші у свіжому вигляді для неї проблематично. Дітям такий десерт теж подобається. Для приготування восьми порцій десерту нам потрібно: два кілограми твердих, але при цьому стиглих груш; два маленьких лимончика; двісті грамів цукру; дві палички кориці, довжиною сім-вісім сантиметрів; маленький апельсин (ріжемо його тоненькими кружальцями і використовуємо для прикраси); Приготування: Вичавлюємо у велику каструлю сік одного лимончика. Другий лимон нарізаємо тоненькими скибочками. Очистити груші від шкірки, видаляємо серцевину з нижньої частини, а хвостики залишаємо. Я виробляю цю операцію за допомогою спеціального ножика для видалення серцевини з яблук. В каструлю з лимонним соком наливаємо 1.3 літра водички.Кладем цукор, корицю, скибочки лимона, груші. Доводимо до кипіння і варимо груші, поки вони не стануть м'якими. Приблизно десять-двадцять хвилин. дістаємо Шумівкою груші на велике плоске блюдо. Сироп доводимо до кипіння і уварюють до 680 мілілітрів. Поливаємо гарячим сиропом груші. Охолоджуємо і ставимо в холодильник на чотири години. Періодично перевертаємо груші. Подаємо на стіл разом з сиропом, прикрасивши апельсиновими кружечками. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 9 | |
|
|
|
Всего комментариев: 2 | |||
| |||