Главная » Статьи » Рецепти

Груші, варені з лимоном
Це блюдо я готую для моєї бабусі. Їй вже виповнилося 90 років і є тверді груші у свіжому вигляді для неї проблематично. Дітям такий десерт теж подобається.
Для приготування восьми порцій десерту нам потрібно:
два кілограми твердих, але при цьому стиглих груш;
два маленьких лимончика;
двісті грамів цукру;
дві палички кориці, довжиною сім-вісім сантиметрів;
маленький апельсин (ріжемо його тоненькими кружальцями і використовуємо для прикраси);

Приготування:

Вичавлюємо у велику каструлю сік одного лимончика. Другий лимон нарізаємо тоненькими скибочками. Очистити груші від шкірки, видаляємо серцевину з нижньої частини, а хвостики залишаємо. Я виробляю цю операцію за допомогою спеціального ножика для видалення серцевини з яблук.

В каструлю з лимонним соком наливаємо 1.3 літра водички.Кладем цукор, корицю, скибочки лимона, груші. Доводимо до кипіння і варимо груші, поки вони не стануть м'якими. Приблизно десять-двадцять хвилин.

дістаємо Шумівкою груші на велике плоске блюдо. Сироп доводимо до кипіння і уварюють до 680 мілілітрів. Поливаємо гарячим сиропом груші. Охолоджуємо і ставимо в холодильник на чотири години. Періодично перевертаємо груші.

Подаємо на стіл разом з сиропом, прикрасивши апельсиновими кружечками.
Категория: Рецепти |
| Теги: груші, два
Як приготувати справжній французький багет?
Як приготувати страву «Яєчні гнізда»?
Як зробити щавлевий лимонад?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: