Главная » Статьи » Рецепти

Салати на день народження
День народження - найкращий свято для кожного з нас! В цей день ми приймаємо поздоровлення і подарунки, даруємо друзям і близьким посмішки і звичайно ж намагаємося вгощайся своїх довгоочікуваних гостей чимось смачненьким. Пропонуємо прості і перевірені часом рецепти салатів.
Самий легкий салат "Грецький"
Продукти: 2 солодких перцю, 1 свіжий огірок, 4 помідора, луковичка червона, 200 гр. бринзи і 100 гр. маслини з кісточками або без; олію оливкову олію і лимонний сік для заправки.
Приготування: цибулину очищаємо, нарізаємо соломкою. Огірки і помідори миємо, нарізаємо кубиками середньої величини. Перці промиваємо і також нарізаємо кубиками, серединку з насінням викидаємо. З'єднуємо в одній ємності нарізані цибулю, помідори, огірок, перець, додаємо нарізану кубиками бринзу і маслини (звільнити від кісточок і нарізати кільцями). Змішуємо олію і лимонним соком, додаємо сіль і мелений перець і поливаємо салат, потім акуратно його перемішуємо і подаємо до столу! Відмінний вибір для тих, хто дотримується дієти!
  Салат "Цезар"
Продукти: 1 пучок салатного листя, пів батона, 1 філе куряче, часник і 100 гр. будь-якого твердого сиру. Для заправки: оливкова олія, лимонний сік, жовток вареного яйця і гірчиця зерниста, сіль, мелений перець.
Приготування: куряче філе нарізати дрібними кубиками і обсмажити до готовності, батон нарізати кубиками і обсмажити до хрускоту окремо від м'яса. Листя салату вимити, нарвати руками дрібно, додати до них м'ясо, тертий сир і сухарі. Приготувати заправку з олії, жовтка, гірчиці, подрібненого часнику, пари крапель оцту і лимонного соку, полити салат і відразу подавати його до столу.
  Салат "Гранатовий браслет" - король будь-якого святкового столу
Продукти: 1 варене куряче філе, 1 цибулина, 1 зварені картоплини, 1 варена буряк, 1 гранат, 1 склянка волоських горіхів і майонез. Всі овочі подрібнюються на середній тертці, м'ясо нарізати дрібно.
Готуємо: Викладається "Гранатовий браслет" шарами і кожен шар майонезом промащується: викладається картоплю, потім куряче м'ясо, далі буряк + подрібнені волоські горіхи, останнім шаром йдуть зерна граната. Для формування салату можна використовувати стакан, який встановлюється у центрі плоского страви і вже навколо склянки викладаються шари. По закінченні приготування салату склянку виймається.

 Салат "Мімоза"
Продукти: 1 варена морквина, 3 варених картоплини, 4 зварених яйця, 1 ріпчаста цибулина; майонез і 200 гр. консервованої сайри.
Приготування: всі варені овочі і яйця подрібнюємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібно і обдаємо окропом, рибу подрібнюємо виделкою. Викладаємо по шарах: рибу + майонез, білки + майонез, морква + майонез, цибуля і картопля + майонез, жовтки. Салат "Мімоза" потребує просочення, тому краще всього готувати його за три - чотири години до подачі на стіл.

Салат з буряком та чорносливом
Продукти: буряків 5 шт., чорносливу 300 гр., волоських горіхів 200 гр. і 4 зубки часнику. Заправка - майонез.
Приготування: буряк відварюється і треться на тертці, горіхи подрібнюються, чорнослив замочується. Змішуються буряк, горіхи, часник видавити через прес) і чорнослив, додається майонез і сіль.  Салат "Ніжність"
Продукти: сім яєць, пів кіло курячого філе, сіль, майонез і цибулю репчатый.Как готувати: Цибулю необхідно дрібно нарізати і залити окропом на пару хвилин. М'ясо відварити, остудити і розібрати на волокна. З кожного збитого яйця сжарить тонкий млинець,потім остудити і нарізати соломкою. Змішати млинці, м'ясо, цибулю і майонез, додати сіль. Салат "Ніжність" готовий і подавати його можна відразу до столу!

 Салат "Кальмари під майонезом"
Продукти: пів кіло кальмарів, одна велика ріпчаста цибулина, майонез.Готовим: Кальмари слід відварити в солоній воді з лавровим листочком. Охолоджені зварені кальмари нарізати соломкою, до них додається нарізаний цибулю (якщо гірчить - обдати окропом) і майонез, сіль і перець. Салат відразу ж подається до столу.

Салат "Овочевий" з шинкою
Продукти: 200 гр. шинки, 2 помідора і 2 свіжих огірка, одне яблуко, майонез і лимон.Приготовление:Такий салатик можна подати в ефектних креманках або келихах. Овочі нарізаються кубиками, шинка теж подрібнюється кубиками. Інгредієнти з'єднуються і заправляються майонезом. Лимонним соком поливаються нарізані яблука, так вони не потемніють, але намагайтеся з соком не переборщити, інакше салат вийде кислим.

Салат Крабовий" з капустою
Продукти: 200 гр. м'яса краба (крабові палички), пів качана капусти, 1 банка кукурудзи, майонез і соль.Приготовление: м'ясо краба подрібнюємо соломкою, капусту шаткуємо, з кукурудзи рідину зливаємо. З'єднуємо продукти і додаємо майонез + сіль. Перемішуємо і відразу подаємо.

Салат "Калейдоскоп"
Продукти: по триста грамів буряка, моркви, капусти, картоплі, свинячої вирізки, один гранат і майонез.Приготовление: всі овочі, крім капусти, відварюємо і нарізаємо соломкою або кубиками; м'ясо відварюємо дрібно подрібнюємо. Беремо одне широкої блюдо і порціями викладаємо подрібнені овочі і м'ясо, не змішуючи їх між собою, таким чином формується калейдоскоп. У центр видавлюємо з пакету майонез і присипаємо його нарізаним кропом. Перемішуються складові "Калейдоскопа" вже на святковому столі, безпосередньо перед вживанням.

Салат з курячим філе і апельсинами
Продукти: 1 куряче філе, 2 апельсина, 1 яблуко, сіль і майонез.Приготовление: філе відварюється до готовності і нарізати дрібно. Апельсини і яблука подрібнюються кубиками, перемішати з м'ясом, до них додається майонез. Подається салат до порціонних келихах.

Салат "Захват"
Продукти: 5 яєць, півсклянки волоських горіхів, пів кіло курячого м'яса, 100 гр. чорносливу, часник і майонез.Приготовление: горішки подрібнюються в блендері, м'ясо відварюється до готовності і нарізати соломкою. З кожного яєчка окремо смажиться млинець, потім кожен млинець нарізається соломкою. Чорнослив замочується, звільняється від кісточок і нарізати дрібно. Змішуємо чорнослив, яєчні млинці, горішки, м'ясо, додаємо сіль, майонез і часник.

"Оселедець під шубою" - король всіх салатів
Продукти: оселедця 2 штучки, по триста грамів буряка, картоплі, моркви, яблук і 1 цибулина ріпчаста. Заправка - майонез.
Приготування: всі овочі до готовності відварюються, сире яблуко треться на тертці, оселедець звільняється від найдрібніших кісточок і нарізати кубиками (найчастіше використовується тільки філе). Салат викладається шарами: картопля + майонез, оселедець і цибулю + майонез, морква і майонез, потім яблуко + майонез і самий верхній шар - буряковий. Верхній шар за бажанням прикрашається майонезній сіткою або ж змащується майонезом повністю.

Салат з сиром і ананасами
Продукти: банка консервованих ананасів, 300 гр. твердого сиру, часник і майонез.Приготовления неймовірно просте: подрібнюються кубиками або соломкою ананас і сир, до них видавлюється часник і додається майонез. Все перемішується і перекладається в салатник.

Салат з сухариками, сиром і морквою
Продукти: пів батона, по 300 гр. морквини твердого сиру, плюс часник і майонез.Приготовление: батон нарізати кубиками, обсмажити. сир і моркву (сира!) тремо на тертці. Змішуємо сир, моркву і остиглі сухарики з батона, тиснемо часник і заправляємо салат майонезом. Подаємо до столу відразу, інакше морквина пустить сік.

Салат "Морська перлина" - для любителів морепродуктів
Продукти: 4 яйця, пів кг кальмарів, 200 гр. крабового м'яса і 100 гр. ікри зернистої, майонез.Приготовление: яйця варимо, кальмари варимо до готовності. Крабове м'ясо і охолоджені кальмари соломкою нарізаємо, яйця, тремо на тертці. Змішуємо всі складові і заправляємо майонезом. Прикрашаємо зверху ікрою. Цей салат можна готувати без жовтків, в цьому випадку він буде білосніжним з легкими червоними вкрапленнями.

Салат з креветками
Продукти: 200 гр. креветок, 300 гр. шинки, 1 банку кукурудзи, 4 помідора, салатні листя і рослинне масло для заправки.Приготовление: креветки відварюють (якщо сирі заморожені), помідори нарізати часточками, з кукурудзи зливається рідина, шинка подрібнюється кубиками. Змішуємо в одній страві шинку, помідори, нарізану крупно салат і кукурудзу. Солимо. Перемішуємо. Додаємо рослинне масло і знову перемішуємо. Салат з креветками готовий!

Салат з кукурудзою
Продукти: 200 гр. крабових паличок, майонез, 3-4 яйця, баночка кукурудзи і сіль, ріпчаста лук.Приготовление: яйця відварити і дрібно нарізати кубиками; палички очистити від плівки і подрібнити кубиками. Змішати палички, яйця, кукурудзу, додати дрібно нарізаний цибулю і майонез, посолити і перемішати. Цей салат можна відразу подавати до столу. Вибирайте будь салатикив будь варіації і ваше свято буде незабутнім! Всі гості будуть у захваті!
Категория: Рецепти |
| Теги: майонез, салат
Десерт «Павлова» з полуницею
Запіканка з тостів
Огірки, фаршировані редисом, яйцями і шинкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: