Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пиріг-перевертиш з абрикосами?
Смак у цього пирога чудовий - вологим, ароматний, просочений фруктовим сиропом. З'їдається пиріг дуже швидко, втім, як і готується. Найбільша складність - дочекатися поки пиріг охолоне. Що знадобиться для приготування тіста 100 грам вершкового масла Дві третини склянки цукру Кілька крапель ванільного екстракту Два яйця Неповний стакан кефіру, йогурту) 300 грам борошна Чверть чайної ложки соди Півтори чайних ложки розпушувача Половина чайної ложки солі Для лимонного сиропу 100 грам вершкового масла Склянку цукрового піску Сік і шкірка половини лимона Кілька крапель ванільного екстракту 12 маленьких абрикос (або 6 великих) Приготування Змішайте вершкове масло з цукром, ваніллю, лимонним соком і цедрою. Варіть на середньому вогні 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки карамель не закипить. Вилийте у форму і укладіть часточки абрикос зрізом вниз. Краще укладати фрукти трохи відходячи від бортиків, щоб після випічки можна було викласти на блюдо чудовий красень-перевертень, який не розвалюється по частинах. Масло з цукром збити до білого, додати ванільний екстракт і яйця, збивати ще 2-3 хвилини. Додати муку змішану з сіллю, содою і розпушувачем, поперемінно c кефіром. Вилити тісто на абрикоси. Тісто по консистенції має бути як дуже густа сметана. Випікати 30-35 хвилин (може до 45 хв ) при температурі 180 градусів. Готовий пиріг вийняти з духовки і дати трохи постояти. Небагато, що б карамель трохи охолола і вбралася в тісто. Перевернути пиріг на тарілку догори дном на тарілочку. Обов'язково беріть блюдо більше вашої форми! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |