Главная » Статьи » Рецепти

Як смачно приготувати баклажани по-турецьки?
>Ми не знаємо напевно, чи люблять в Туреччині баклажани, але цей рецепт так і називається «баклажани по-турецьки». Інгредієнти не екзотичні, абсолютно доступні і недорогі. Та й сам рецепт порівняно простий.
Що знадобиться?

- 6 середніх баклажанів
- 250 грам фаршу
- 2 томата, очищених і нарізаних
- 1 цибулина, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 1 чайна ложка паприки
- 1 столова ложка домашнього кетчупу
- 1 столова ложка цукру
- 240 мл м'ясного бульйону
- сіль, перець - за смаком
- оливкова олія
- томати черрі
- зелений перець

Як готується?

1. Почистимо баклажани смужками. Замочимо їх на 20 хвилин у підсоленій воді. Сковороду розігріємо з оливковою олією. Обсмажимо часник протягом 2 хвилин. Додамо лук, підсмажимо ще 5 хвилин. Після додавання фаршу готуємо ще 8 хвилин.

2. Посолимо і поперчимо. Додаємо сюди кетчуп, паприку і вже готовий бульйон, тушкуємо на слабкому вогні 5-10 хвилин. Додаємо томати, готуємо ще 2 хвилини. Відкидаємо фарш на друшляк і даємо соусу стекти.

3. В іншій сковороді обсмажуємо баклажани, викладаємо їх на паперовий рушник. Баклажани надрізаємо, також викладаємо у форму.

4. На завершення посипаємо отвори баклажана цукром і наповнюємо фаршем. Прикрашаємо шматочком перцю і томата, виливаємо соус навколо баклажанів і запікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах в розігрітій духовці.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 4 | Теги: томата, баклажани
Як зробити горілку з журавлиною?
Як зробити торт "Фруктова ніжність"?
Що можна швидко спекти до сніданку
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: