>Як правило, клафуті готується з фруктів. Але є у мене в запасі ще один рецепт, яким охоче поділюся з вами - це клафуті з баклажанів. Для приготування клафуті з баклажанів знадобляться кілька складових: 50 грам пармезану, 70 грам вершків, 1 яйце куряче, 2 зубчики часнику, 1 цибулина (краще білого лука), 2 баклажана, сіль і перець за смаком, 1 стіл. ложка рослинного масла.
Клафуті відноситься до гарячих страв, тому і подавати його варто в гарячому вигляді. В іншому випадку, смак буде зовсім не той.
В першу чергу, ретельно баклажани миємо і ріжемо їх кубиками. Потім обсмажуємо разом з цибулею на сковороді, додавши дрібно нарізаний часник. В кінці солимо і перчимо.
Вершки змішуємо з яйцем (можна взяти йогурт змішати з молоком) і добре збиваємо. Сир натираємо на тертці і додаємо до молочної маси. Смажені баклажани перекладаємо в глибоку піалу і вливаємо молочно-сирну суміш. Все перемішуємо і ще раз додаємо спеції за смаком.
Завершальний етап - розкладаємо клафуті по формочках і присипаємо все це справа тертим сиром. Запікати в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати, як я вже сказав, в гарячому вигляді.