Главная » Статьи » Рецепти

Кращі новорічні рецепти 2014
n-->Самі святкові, смачні і красиві страви до нового 2014 році ми зібрали спеціально для Вас в одній статті. Сподіваємося, вони допоможуть вам скласти найкращий новорічний стіл, щоб з розмахом зустріти Новий Рік 2014 – рік синьої, дерев'яного коня.
&Ndash; кілька слів про новорічне меню 2014. При виборі страв для столу, якщо вірити східним календарем, слід враховувати не тільки характерні для майбутнього талісмана ознаки, але і його стихію. Талісманом та головним символом 2014 року буде синя, дерев'яний кінь. Так як кінь – травоїдна тварина, на першому місці у новорічному меню 2014 повинні бути овочеві страви. У відповідності з усталеними традиціями, не зайвим буде оформити один з салатів у вигляді підкови, а інша страва – у вигляді коня. Щоб «задобрити» кінь, рекомендується поставити на стіл блюдо з різною зеленню. Враховуючи також, що ці тварини люблять овес і яблука, можна сміливо подавати до столу яблучний пиріг або запечені яблука, вівсяне печиво або будь-яке блюдо з вівсяних пластівців.

Крабовий салат «Золота підкова»
Нескладний на перший погляд салат стане відмінною прикрасою будь-якого столу. Навіть якщо ви не плануєте масштабних гулянь та фуршету на столі, обов'язково приготуйте салат «Золота підкова». Стіл буквально засяє золотом!
Інгредієнти: 250 г крабового м'яса або крабових паличок, 1/3 склянки пропареного рису, одна цибулина, два яйця, банку консервованої кукурудзи, сіль за смаком, 2 ст.л. майонезу, морква, зелень, оливки і брусниця для прикраси.
Приготування: Відварити рис, остудити. Варені яйця очистити від шкаралупи, нарізати не дуже великими кубиками. Крабове м'ясо ріжемо кубиками, можна дрібніші. Не варто забувати, що вам доведеться формувати продуктів підкову, а зробити це набагато легше, якщо інгредієнти дрібно порізані. Нарізану цибулю замаринувати в ложці меду з лимонним соком протягом 2-3 годин. Всі інгредієнти змішуємо в порційній мисці, додавши в салат кукурудзу. Заправляємо майонезом і викладаємо на тарілку у формі підкови. Решту кукурудзу викладаємо на поверхню «підкови», прикрашаємо ягодами брусниці, зеленню і оливками. І готуємося зустрічати Новий Рік 2014! 
Новорічний салат «Кінь»
Традиційні салати олів'є і шуба поступово відходять у минуле, на зміну їм приходять нові, цікаві за зовнішнім виглядом і смаком страви. В попередньому рецепті ми з вами «кували» подковку, а в цьому спробуємо створити салат у формі голови коня.
Інгредієнти: одна банка м'якого зеленого горошку, 3 моркви, 3 яйця, 1 цибулинка, 400 грамів м'яса (краще брати яловичину), картопля – 3 штуки, 3 маринованих огірки, 1 оливка, майонез, кріп, сіль і мелений перець.
Приготування: Отже, приступимо! Для початку відваримо інгредієнти: картоплю, яловичину, яйця і моркву. Яйця дрібно подрібнюємо, половину вареного білка залишимо для прикраси, нарізавши півкільцями. Це буде грива). Яловичину, огірочки мариновані, цибуля, дві морквини подрібнюємо кубиками, змішуємо з горошком і яйцями. Одну морквину тремо на тертці (великої) і залишаємо для верхнього шару. Салат заправляємо майонезом, солимо і перчимо. Викладаємо на плоскому підносі у формі голови коня, а зверху посипаємо морквиною. З куточків морквини робимо коні «вушка», а з гілочок кропу і шматочків огірка – узду, заклепки і ніс коня. Оливку використовуємо для ока, з вареного білка робимо гриву. Салат «Кінь» вже готовий для подачі до столу. З Наступаючим!Кращі новорічні салати і рецепти 2014 >> Святковий курячий рулет з фісташками
Кінь не любить курку та гриби, але це не означає, що ваші гості повинні будуть весь вечір хрустіти морквиною і жувати зелень. Курячий рулет можна подавати як святкове блюдо, а можна просто поставити на стіл разом з гарніром з рису або картопляного пюре. Його пікантний смак від цього аніскільки не постраждає!
Інгредієнти: Одна курка, 200 грам фісташок, 300 грам грибів шампіньйонів, сіль і перець.
Приготування: Зняти з курки шкіру (не викидати!), видалити кістки і нарізати куряче м'ясо порційними шматочками. Гриби підсмажити і додати спеції. Очищені фісташки додати в м'ясо разом з смаженими грибами, гарненько все перемішати і загорнути в приготовлену шкіру курки. Надати форму рулетика і загорнути у фольгу. Запікати при температурі 220 градусів духовці близько години. Новорічний курячий рулет готовий!

Новорічні воловани з грибами
Страва з незвичайною назвою «воловани» – це така закуска з листкового тексту з начинкою. Наповнювач в даному випадку може бути будь-який: ковбаса, м'ясо, овочі. На Новий Рік 2014 пропонуємо приготувати валовани з начинкою з грибів. Загальний час приготування – 60 хвилин.
Інгредієнти: 500 г листкового тіста (напівфабрикат підійде), 200 грам печериць, 1 цибулинка середнього розміру, 1 ст.л. сметани, 1 яйце, свіжий огірок, олія для смаження.
Приготування: Розморозити листкове тісто. Нарізати цибулю кубиками і обсмажити на сковорідці. Коли стане м'яким, додати гриб. Готову страву остудити. Розкачати пласт листкового тіста і нарізати за допомогою склянки чи кружки спеціальні форми діаметром близько 9-10 див. отриманих гуртках (у кожному другому) робимо отвори поменше – наприклад, за допомогою чарки. Цілісні гуртки змащуємо збитим яйцем, зверху кладемо колечка з тіста і також змащуємо яйцем. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, випікаємо 20 хвилин. Змішаним зі сметаною грибним фаршем наповнюємо готову випічку і прикрашаємо петрушкою з огірком.

Свинина в духовці з інжиром і яблуками
Ваші гості будуть у захваті, якщо звичайну свинину ви запечете в духовці цілим шматком, та ще і з пікантними компонентами зразок інжиру, яблук і цибулі, цедри лимона і розмарину.
Інгредієнти: 1,2 кг або трохи більше свинини, 4 яблука, свіжі роки інжиру в кількості 6 штук, 2 репчатых цибулі, 1 лимон, 0,5 ч.л. сушеного чебрецю, стільки ж розмарину, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: м'ясо Промити і обсушити, після цього натерти необхідними спеціями. Цибулю помити і очистити від шкірки, кожну цибулину розрізати на 6 частин. Стінки сковороди змастити маслом, викласти м'ясо та оподаткувати його цибулею. Поставити в духовку на 1 годину і запікати при температурі 180 градусів, накривши фольгою. Поки м'ясо запікається, підготувати фрукти. Яблука очистити, нарізати часточками, а ягоди інжиру розрізати навпіл. Через годину додати в сотейник часточки яблук, а ще через 15 хвилин – терту лимонну цедру, інжир і розмарин. Запікати буквально 5-10 хвилин, після чого викласти на красиве блюдо і подати до столу.Лучшие новорічні салати і рецепти 2014 >>
 
Картопля, фарширований лисичками
Тільки уявіть: за вікном сніг, годинник відлічує останні хвилини року, що минає, а ви сидите за прекрасним святковим столом і насолоджуєтеся річним стравою з картоплі і лисичок. Чому річним? Та тому що збирають ці гриби переважно з червня по вересень.
Інгредієнти: 1 банка маринованих лисичок, 3-4 картоплини довгастої форми, 1 цибулинка, 4 ст.л. тертого сиру, трохи вершкового масла, спеції.
Приготування: Мариновані лисички кілька разів промити в проточній воді, обсушити. Обсмажити гриби у вершковому маслі разом з луком, в кінці приготування посипати страву сіллю і перцем. Картоплю запекти в духовці у фользі, вийняти і розрізати на 2 частини. За допомогою ложки або спеціальної лопаточки вийняти серединку, сформувавши човники. Начинку з картоплі змішати з лисичками і наповнити «човники». Присипати сиром і відправити в духовку ще хвилин на 7-10. Подавати із зеленню, сметаною або майонезом.

Святковий холодець з курячих ніжок
Ще одне традиційне блюдо на новорічному столі – це, звичайно, холодець. Пропонуємо цікавий рецепт холодцю, який однаково добре піде як в новорічну ніч, так і в будь-який будній день. Наприклад, з картопляним пюре.
Інгредієнти: одна свиняча ніжка (беремо без копитця), 4-6 зубчиків часнику, 1 морквина, 1 цибулина, 2 – 2,5 літра води, 2-3 лаврових листа, спеції, сіль.
Приготування: Замочіть свинячу ніжку в холодній воді на ніч, а вранці почистіть і зарубайте на кілька шматків. Варитися свиняча ніжка має не менше 4-х годин. Обов'язково додайте в бульйон цибулю, моркву і, звичайно ж, спеції. Дістаємо м'ясо, очищаємо і розкладаємо по тарілках. Натираємо часник і додаємо в бульйон. Туди ж додамо трохи желатину – на той випадок, якщо ніжка виявилася не дуже желейної. Проціджуємо бульйон і заливаємо м'ясо. Залишаємо в холодильнику не менше ніж на 5 годин.

Новорічне суфле з печінки
Перевірено особисто: на Новий Рік та інші свята це блюдо змітається зі столу в першу чергу. Хтось робить з нього бутерброди, а хтось подає до столу разом з гарніром.
Інгредієнти: 2 яйця, 500 грам печінки, 150 грамів цибулі, 100 мл молока або вершків, морквина в кількості 150 грам, 5 ст. л. борошна, спеції.
Приготування: Пропустити через м'ясорубку морква, печінку і цибулю. Збити яйця, змішати з морквяно-печінковим пюре. В отриману масу додати вершки, борошно і спеції. Тісто має бути досить густим – як на оладки. Запікати в духовці при температурі 180 градусів не менше 40 хвилин.

Рататуй з баклажанів, сиру і помідорів
Оскільки баклажани в народі називають «синенькими», а Новий Рік 2014 буде роком синьою Коні, рататуй з баклажанів на святковому столі буде дуже доречним.
Інгредієнти: 2 баклажана, 3 помідора, 100 г адигейського сиру, оливкова олія беремо за смаком, часник, сіль морську, оцет бальзамічний, перець також за смаком.
Приготування: Духовку розігріваємо до 180 градусів, форму для запікання змащуємо оливковою олією. Нарізаємо тонкими пластинами томати, сир і баклажани, складаємо їх башточками в наступній послідовності: баклажан, сир, помідор, сіль, перець, часник і знову баклажан. Все це поливаємо оливковою олією, збризкуємо оцтом і відправляємо в духовку хвилин на 20.

Морквяний пудинг
Істинним прикрасою новорічного столу і справжньою знахідкою для вегетаріанців буде морквяний пудинг. Кінь любить морквину – не відмовляйте їй у задоволенні!
Інгредієнти: 350 грам моркви, 225 г цукру, 1,5 літра молока, 100 г кураги, 1 столова ложка родзинок і стільки ж мигдалю, кардамон за вашим смаком.
Приготування: З'єднати цукор з натертою на терці морквою. Поставити в холодильник. Курагу добре промити в проточній воді і розрізати навпіл. Зерна кардамону додати в молоко і довести до кипіння. Варити близько 45 хвилин, поки обсяг молока не зменшиться вдвічі. Додати морквяно-цукрову суміш, курагу, варити до тих пір, поки суміш не загусне. Дати трохи охолонути, додати родзинки з мигдалем і подати до столу.

Новорічний кролик по-королівськи
Від десертів повертаємося до гарячих страв! Здивувати гостей і нагодувати їх до відвалу можна навіть за допомогою однієї страви. Мова йде про кролика, майстерно запеченому в духовці разом з квасолею і картоплею. Благо, 2014 буде роком Коні, а не Кролика, тому подібні страви не заборонені.
Інгредієнти: 1 кролик середнього розміру, підлогу-літра білого сухого вина, 50 г борошна, 3 невеликих морквини, 300 грам квасолі стручкової, чебрець за смаком, 6 середніх картоплин, літр курячого бульйону.
Приготування: У першу чергу, замаринуйте м'ясо кролика, нарізавши його на невеликі частини і обмазавши сіллю з перцем, цибулею і часником. Залийте білим вином і поставте в холодильник на ніч. Мариновані шматочки м'яса необхідно покатати в борошні і обсмажити на сковороді. Готове м'ясо викладаємо в каструлю, кладемо туди стручки квасолі і моркву. Заливаємо кролика маринадом, додаємо цибулю, часник і чебрець. Поверх маси викладаємо селеру, петрушку і картоплю. Вливаємо курячий бульйон, солимо і перчимо за вашим смаком. Останній штрих – поміщаємо в духовку на 40 хвилин і подаємо до столу.

Рецепт новорічного глінтвейну
Який же Новий Рік без ялинки, Діда Мороза і… глінтвейну? Так-так, нехай цей напій в нашій країні не так популярний, як у Данії або Німеччині, але він буде актуальним і в 11 вечора, і в 6 ранку, коли сонні і втомлені гості захочуть підбадьоритися і зігрітися.
Інгредієнти: 1 пляшка червоного сухого вина (підійде і недороге), трохи коньяку, кориця, гвоздика, цукровий пісок (1 ст.л.)
Приготування: Розігріваємо червоне вино в каструлі, але не доводимо до кипіння. Важливо не перетримати вино, інакше смак глінтвейну буде зовсім іншим. В кінці додаємо коньяк, спеції і цукор і розливаємо по келихах. За бажанням, цукор можна замінити медом, точно так само на свій смак можна вибрати алкоголь.

Рецепт «королівського» коктейлю на Новий Рік
Пити буденні напої на Новий Рік нудно і нецікаво. Ось чому ми радимо поекспериментувати з коктейлями. Наприклад, приготувати «королівський» коктейль.
Інгредієнти: апельсиновий сік, бренді персиковий, вишневий лікер, вишні, консервовані персики, шампанське і лід.
Приготування: Для початку покладіть у високий стакан трохи льоду, шматочки льоду і додайте сік з алкоголем. Які пропорції дотримуватися – залежить від вас самих. Зазвичай береться 2 частини соку і змішують з 1 частиною бренді і однією частиною лікеру. Це дуже зручно, якщо хтось воліє міцні чи, навпаки, слабоалкогольні напої.

Компот з заморожених ягід
Звичайно, якщо гості не перебірливі, вони будуть запивати алкоголь і мінеральною водою, і колою. Але навіщо псувати свято такими напоями? Напевно, у вашому холодильнику знайдеться жменька заморожених ягід – чому не зварити з них компот?
Інгредієнти: 1 яблуко, 2 жменьки замороженої малини, смородини, обліпихи.
Приготування: Смородину разом з обліпихою промити в проточній воді. Малину залишити як є: це дуже ніжна ягода і після таких процедур вона може просто «розповзтися». Яблуко нарізаємо скибочками, вичистивши серцевину. Доводимо до кипіння 3, 5 літра води, додаємо цукор і ягоди з яблуком. Доводимо до кипіння і варимо буквально 3-4 хвилини. Якщо варити довше, ягоди просто тріснуть і стануть схожими на кашу. Залишаємо настоюватися, подаємо до столу в холодному вигляді.

Шоколадно-апельсиновий мус
Завершує наш список новорічних страв дуже смачний десерт з шоколаду і апельсинового соку. Насолоджуйтесь! Рецепт розрахований на 6 порцій.
Інгредієнти: 200 грам гіркого шоколаду, 1 ст.л. вершкового масла, 2 ст.л. цукру, подрібнена цедра апельсина, 1 ст.л. апельсинового соку, 2 ст.л. лікеру (в ідеалі апельсинового), 4 яйця.
Приготування: Масло, цукор і шматочки шоколаду поміщаємо в вогнетривку миску і додаємо 4 ст.л. холодної води. Ставимо її над каструлею з киплячою водою і помішуємо, поки маса не стане однорідною. Знімаємо з вогню і вливаємо лікер. Додаємо жовтки яєць, апельсинову цедру і сік. Окремо збиваємо білки і невеликими порціями вливаємо отриману піну в шоколадну масу. Розливаємо мус за формами і ставимо в холодильник на годину.
Нам залишається додати лише одне. Де б ви не опинилися в новорічну ніч, які страви не прикрашали ваш новорічний стіл – бажаємо зустріти Новий Рік в компанії самих близьких вам людей і у відмінному настрої. З Наступаючим! em
Категория: Рецепти |
| Теги: інгредієнти
Ікра з кабачків і баклажанів
Пудинг з яловичої печінки з грибами
Салат з кальмарами і овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: