Більшість з нас люблять, а деякі так просто-таки обожнюють солодку літню ягоду полуниці, але ось заготовки на зиму з цієї ягоди, а зокрема полуничне варення багатьом не дуже по душі з-за його зайвої солодощі і навіть нудотності. Але саме для таких людей існують варіанти приготування полуничного варення з додаванням до нього інгредієнтів, які додадуть занадто солодкого десерту деяку кислинку і гірчинку - ось, наприклад, варіант рецепту варення з ягід полуниці з додаванням грейпфрута і імбиру. Ну а для того, щоб приготувати таке незвичайне варення з полуниці з пряним і злегка гіркуватим присмаком вам знадобиться наступне: приблизно один кілограм свіжої полуниці, один кілограм цукрового піску, один досить великий грейпфрут, половинка чайної ложечки меленого сухого імбиру, а також лимонний сік або лимонна кислота.
Вариться це пряне варення з гірчинкою точно таким же чином, як і звичайне полуничне варення: вимиті ягоди засипають цукром і пускають сік, а потім масу варять в декілька заходів. Ось тільки в даному варіанті під час останньої варіння за деякий час до готовності в варення слід додати лимонний сік (кислоту) і тонко порізаний грейпфрут, який через кілька хвилин вийняти. Ну а до готового варення необхідно додати трохи порошкоподібного імбиру, перемішати і тільки тоді розливати заготовку по банкам.