Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити запіканку з горохового пюре?
Продукти для цієї страви потрібні найдоступніші, але виходить і смачно і незвично.
Що знадобиться для приготування
100 - 120 грам сухого гороху (неповний стакан)
Дві - три середніх картоплини
Одна цибулина
Одне яйце
Трохи вершкового масла
Рослинна олія для смаження цибулі
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Панірувальні сухарі для посипання форми
Приготування

Горох промити кілька разів і залити холодної водою на дванадцять годин. Води за об'ємом має бути у три - чотири рази більше ніж гороху. Через дванадцять годин горох ставимо варити в тій же воді, в якій він був замочен. Варити його потрібно приблизно годину на слабкому вогні.
Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки і відварюємо до готовності. Розминаємо в пюре. Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо до золотистого кольору в рослинній олії. Коли горох стане м'яким, розім'яти його товкачиком в пюре, змішати з картоплею, смаженою цибулею, посолити і поперчити, вбити яйце.
Форму для запікання змащуємо маслом, посипаємо сухарями, викладаємо підготовлену суміш. Розрівнюємо або робимо на поверхні хвилі, розкладаємо невеликі шматочки вершкового масла і ставимо в духовку. Запікаємо півгодини при температурі 200 градусів.
Категория: Рецепти |
| Теги: ріжемо, пюре
Як зробити смачне морозиво з банана?
Як смачно посмажити мойву?
Розсольник по-купецькому
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: