Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити запіканку з горохового пюре?
Продукти для цієї страви потрібні найдоступніші, але виходить і смачно і незвично. Що знадобиться для приготування 100 - 120 грам сухого гороху (неповний стакан) Дві - три середніх картоплини Одна цибулина Одне яйце Трохи вершкового масла Рослинна олія для смаження цибулі Сіль і чорний мелений перець за смаком Панірувальні сухарі для посипання форми Приготування Горох промити кілька разів і залити холодної водою на дванадцять годин. Води за об'ємом має бути у три - чотири рази більше ніж гороху. Через дванадцять годин горох ставимо варити в тій же воді, в якій він був замочен. Варити його потрібно приблизно годину на слабкому вогні. Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки і відварюємо до готовності. Розминаємо в пюре. Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо до золотистого кольору в рослинній олії. Коли горох стане м'яким, розім'яти його товкачиком в пюре, змішати з картоплею, смаженою цибулею, посолити і поперчити, вбити яйце. Форму для запікання змащуємо маслом, посипаємо сухарями, викладаємо підготовлену суміш. Розрівнюємо або робимо на поверхні хвилі, розкладаємо невеликі шматочки вершкового масла і ставимо в духовку. Запікаємо півгодини при температурі 200 градусів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |