Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити рогалики без дріжджів і масла?
Начинка для рогаликів може бути будь - сухофрукти, варення густе повидло, банани, абрикоси, горіхи з корицею і цукром. Тісто виходить ніжне, м'яке, смачне і дуже добре піднімається. Що знадобиться для приготування Півтори склянки борошна Чотири - п'ять столових ложок сметани 50 грам цукру Одне яйце Чайна ложка меду Щіпка солі Півтори чайних ложки розпушувача Для начинки - курага, чорнослив, джем або густе повидло. Приготування Яйце збиваємо з цукром, потім кладемо сметану, мед і сіль. Розмішуємо до однорідної маси. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем. Всипаємо в рідку суміш і замішуємо м'яке тісто. Даємо йому трохи полежати, поки готується начинка. Якщо начинка буде з сухофруктів, то їх потрібно залити окропом хвилин на 10-15, потім промити під холодною водою, обсушити і нарізати шматочками. В начинку з повидла або джему додайте трохи крохмалю або мелених волоських горіхів - тоді вона не буде витікати. Тісто розкачати в коло, розрізати на сегменти. На широку частину кожного трикутника покласти начинку, згорнути рогалик. Верх можна змастити молоком і присипати цукром з корицею. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до рум'яного кольору. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |