>По складу продуктів дана запіканка чимось нагадує тортик з голубців, але процес приготування займає менше часу. А те, що це буде пиріг набагато оригінальніше, ніж ті ж голубці, не викликає сумнівів. Що беремо з продуктів: 1 качан капусти, 1 кг м'ясного фаршу (який більше подобається: яловичина, свинина, баранина, курка), 3-4 цибулини, 2 скибочки батона, половина склянки молока, 3 ст. л. вершкового масла, сіль.
Як будемо готувати:почнемо з підготовки фаршу. Беремо хліб і заливаємо його водою, залишаємо на 5-10 хвилин. Цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо перекручене м'ясо або готовий фарш. Сюди ж додаємо молоко, яке як варіант, замінюємо сметаною або майонезом. З фаршем добре поєднується зелень, спеції. Капусту щоб листя краще відділялися, опустити в гарячу воду на 5 хвилин. Потім беремо сковорідку і починаємо викладати шарами: капустяне листя, шар фаршу. Так кілька шарів. Запікаємо 30-40 хвилин.
Додаток: замість м'ясного фаршу можна приготувати грибний або овочевий фарш. Для того щоб він не розпадався, вбити сире куряче яйце.