Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити огірковий салат з гірчичною заправкою?
Це той випадок, коли заправка перетворює банальний салат у вишукану закуску. Огірочки підійдуть і до м'яса, і до риби, медова заправка відмінно гармонує з огірками і додає пікантності. Що знадобиться для приготування 500 грам огірків Дві столові ложки меду Пучок свіжого кропу Дві столові ложки білого винного оцту Столова ложка солі (без гірки) Приготування Якщо огірки тепличні, то з них бажано зрізати шкірку. З ґрунтових зрізати не потрібно. Нарізати огірки тонкими кружечками, перекласти в друшляк, поставити на каструлю щоб стікав огірковий сік. Посипати огірки сіллю, перемішати, залишити на двадцять хвилин. Мед змішати з двома столовими ложками теплої води (тепліше кімнатної температури), влити винний оцет і додати дрібно нарізаний кріп. Все перемішати. Якщо хочете більш гостру заправку, додавайте часточку часнику (пропустити через прес), перчик чилі або мелений перець для аромату можна додати прованські трави. Огірки викладіть в салатник, полийте заправкою, поставте в холодильник. Дайте настоятися з півгодини і можна подавати до столу. Такий салат краще робити на один раз, огіркові салати при зберіганні виділяють багато соку. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |