Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити огірковий салат з гірчичною заправкою?
![]() Що знадобиться для приготування 500 грам огірків Дві столові ложки меду Пучок свіжого кропу Дві столові ложки білого винного оцту Столова ложка солі (без гірки) Приготування Якщо огірки тепличні, то з них бажано зрізати шкірку. З ґрунтових зрізати не потрібно. Нарізати огірки тонкими кружечками, перекласти в друшляк, поставити на каструлю щоб стікав огірковий сік. Посипати огірки сіллю, перемішати, залишити на двадцять хвилин. Мед змішати з двома столовими ложками теплої води (тепліше кімнатної температури), влити винний оцет і додати дрібно нарізаний кріп. Все перемішати. Якщо хочете більш гостру заправку, додавайте часточку часнику (пропустити через прес), перчик чилі або мелений перець для аромату можна додати прованські трави. Огірки викладіть в салатник, полийте заправкою, поставте в холодильник. Дайте настоятися з півгодини і можна подавати до столу. Такий салат краще робити на один раз, огіркові салати при зберіганні виділяють багато соку. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |