Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити мариновану цвітну капусту?
Цей рецепт не для консервування, це один з варіантів швидкої закуски з маринованою цвітної капусти. Можна додавати моркву, болгарський перець і зробити асорті, а для кольору можна додати скибочки буряка. Що знадобиться для приготування Головка цвітної капусти (вагою близько 500 грам) Моркву (за бажанням) 300 мл води Столова ложка крупної солі Дві столові ложки цукру Три - чотири столові ложки яблучного оцту (5%) Чайна ложка сухої суміші приправ для маринування Приготування Замість суміші для маринування можна взяти перець - горошок, запашний перець, зерна гірчиці, насіння кропу, часточку часнику, коріандр, лавровий лист - додавайте свої улюблені спеції. Капусту розібрати на суцвіття, промити. Закип'ятити воду, покласти спеції і приправи, сіль, цукор, влити оцет і покласти суцвіття капусти. З моменту закипання на слабкому вогні тримати капусту чотири - п'ять хвилин, потім перекласти капусту в стерильні банки, а маринад знову довести до кипіння. Залити капусту киплячим маринадом, прикрити кришкою і залишити до охолодження (закручувати не обов'язково). Коли капуста охолоне, переставити в холодильник. Через добу закуска готова. В холодильнику його можна зберігати декілька тижнів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |