За вмістом корисних елементів гречана крупа лідирує серед усіх круп. Гречку люблять майже всі, а ось традиція пекти з гречаного борошна млинці і хліб практично забута - в магазинах гречана мука зустрічається рідко. Але її можна зробити і самостійно. Якщо у ваших запасах з'явиться гречана мука, ви легко зможете зробити меню більш різноманітним. З неї можна пекти хліб гречаний з приємним смаком (у нього обов'язково додають пшеничне борошно), робити гречані оладки і галушки, печиво, піч гречані млинці і готувати ще багато смачних і корисних страв. Гречана мука широко використовується для дитячого харчування - вона швидко готується, зберігаючи усі свої цілющі властивості, вітаміни і мінерали. Щоб зробити гречану борошно, вам знадобиться гречка і кавомолка. Гречку переберіть, ретельно промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою. Дайте стекти воді, викладіть крупу на суху сковорідку і прожарити. Коли почуєте легке потріскування - зніміть сковорідку з вогню, крупу розсипте на столі щоб вона охолола.
Завантажте в кавомолку трохи крупи, перемалывайте до стану борошна. Отриману борошно зберігайте в полотняних мішечках або в банку з щільно прилягає кришкою в темному і сухому місці.
Зверніть увагу на те, що гречана мука зберігає свої корисні властивості не більше двох років, тому відстежуйте скільки вона у вас зберігається. Щоб у борошні не завелися жучки, покладіть в мішечок або в банку з борошном часточку неочищеного часнику.
|