Чорносливом називають висушені плоди чорної сливи, зазвичай чорнослив сушать прямо з кісточкою. В чорносливі міститься досить багато таких мікроелементів, як калій і магній. Для того, щоб зробити чорнослив плоди вибирають стиглі та соковиті, не червиві. Плоди необхідно спочатку ретельно вимити і потім підсушити на рушник, а після того, як сливи обсохнуть, їх слід наколоти виделкою 6-8 разів і розкласти на чистому і повністю сухому листі. Сушать чорнослив в прочиненими духовий печі за певною схемою: спочатку чотири години при температурі 50-55 градусів, потім ще чотири години при температурі 60-70 градусів і ще чотири год з температурою 80-90 градусів. Періодично плоди потрібно перевертати, а також з метою не допустити перегрівання чорносливу (що вкрай небажано допускати), кілька разів в процесі сушіння деко з плодами виймають з духовки для того, щоб вони охололи. На наступний день чорнослив досушують до необхідного стану на деку при кімнатній температурі. У правильно висушеного чорносливу повинен бути глянцевий синьо-чорний квіти і м'ясистий м'якуш. Зберігати чорнослив слід в сухому і прохолодному місці, яке окрім цього добре провітрюється. З 100 кілограмів свіжих плодів злив виходить близько 20 кілограмів чорносливу.