Рецепт смачненьких і дуже апетитних пиріжків на дріжджовому тесті з начинкою з рибного філе, які зовсім не складно готуються і можуть стати чудовим частуванням до чаю для гостей і домочадців. Щоб приготувати такі пиріжки "Рибники" вам буде потрібно наступне: 250 мл теплого молока, дві чайних ложки сухих дріжджів, одна їдальня ложка цукру, сіль, 350 г пшеничного борошна, 50 грамів вершкового масла, дві столові ложки рослинного масла, 700 г філе риби, одна велика ріпчаста цибулина, 50 грамів свіжої зелені за вашим вибором, спеції за смаком, а також одне сире яйце.
Сухі дріжджі потрібно розчинити в 25 мілілітрах теплого молока і почекати поки суміш підніметься. У борошно додати цукор і сіль, після чого змішати суху масу з рослинним маслом, молоком, що залишилося, розведеними дріжджами і замісити тісто, яке слід накрити полотняною серветкою і залишити на півгодини в теплому місці. Рибне філе розрізати на порційні шматочки, посолити і посипати спеціями; ріпчасту цибулю і зелень подрібнити. Добре підійшло тісто розділити на окремі частини, кожну з них розкачати до товщини в сантиметр, потім покласти на отримані коржі по невеликому шматочку вершкового масла, а також по скибочці риби, посипати цибулею і зеленню, після чого згорнути тісто у вигляді конвертика. Заготовки для "Рибников" необхідно місцями наколоти виделкою, змастити збитим яйцем, викласти на застелений деко і випікати в нагрітій духовій печі при 200 градусах до повної готовності.
|