Пропонована в даному рецепті страву можна швидше назвати навіть не піцою, а своєрідним пирогом, який виходить дуже ситним і поживним, ну і крім цього прямо-таки неймовірно гарним і смачним! Ось тільки тим, хто ретельно стежить за своєю фігурою і не допускає появи зайвих кілограмів (або взагалі намагається від них позбутися) навряд чи варто особливо захоплюватися цією досить калорійною випічкою... Щоб приготувати піцу по-селянськи вам буде потрібно таке: 200 грамів курячого м'ясо, 125 грамів сиру, 100 г сиру, 100 мл молока, одна столова ложка цукрового піску, половинка чайної ложки сухих дріжджів, дві склянки пшеничного борошна, 30 грамів маргарину або вершкового масла, 50 г зеленої цибульки, половинка пучка свіжого кропу, приблизно одна столова ложка манної крупи, а також перець та сіль.
У теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор і сіль і трохи борошна і залишити на деякий час, а потім додати в суміш розтоплений маргарин (або масло) і борошно, ну і замісити тісто для піци. Куряче м'ясо відварити до готовності, після чого остудити і дрібно порізати. Свіжу зелень вимити, подрібнити і змішати з сиром за отримання однорідної пастоподібної маси, яку також слід посолити і поперчити за смаком. Сир потрібно крупно натерти. Підготовлене тісто треба розкачати і викласти на застелений папером для випічки деко, зверху посипати манкою і викласти рівномірним шаром сирну масу. Зверху на сир викласти куряче м'ясо і посипається тертим сиром. Випікати таку піцу по-селянськи потрібно в розігрітій до 200 градусів духовий печі протягом приблизно півгодини.