Виявляється котлети можна приготувати практично з чого завгодно і на будь-який смак: м'ясні, з курячого фаршу, рибні, грибні, вегетаріанські овочеві (з багатьох видів овочів), але варіант котлеток, який пропонується в даному рецепті, здатний здивувати кого завгодно, адже в якості основного інгредієнта для котлет тут виступають крабові палички. Тим не менш котлетки виходять смачними, хоча і незвичайними. Отже, щоб приготувати такі котлети з крабових паличок вам будуть необхідні такі складові: приблизно 180-200 грамів звичайних крабових паличок, один цибуля-шалот (ну або одна невелика головка звичайного ріпчастої цибулі), одне куряче яйце, одна невелика морквина, близько двох-трьох столових ложок молока, а також панірувальні сухарі, сіль і перець, ну і рослинне масло для смаження котлет.
Крабові палички разом з цибулею-шалот (або ріпчастою цибулею) необхідно подрібнити за допомогою блендера. Моркву потрібно очистити і натерти на дрібній тертці, після чого змішати з фаршем крабових паличок і цибулі, додати в суміш яйце, необхідну кількість молока, а також панірувальні сухарі. Отриману масу слід також поперчити і посолити за смаком і ретельно перемішати, а після формувати з фаршу котлети середнього розміру і обсмажувати до рум'яної скоринки з двох сторін на розігрітій в сковороді олії.