Главная » Статьи » Рецепти

Як використовується в кулінарії куркума?
Куркуму нерідко називають індійським шафраном, але насправді до шафрану - найдорожчою спеції у світі, куркума має віддалене відношення. Об'єднує ці спеції тільки яскравий, сонячний колір, в який вони забарвлюють продукти. Смак і аромат у куркуми зовсім інший.
додають Куркуму в ті страви, в яких необхідно отримати яскравий жовтий колір. Ця спеція відноситься до сімейства імбирних, і має досить гострий смак, тому використовують її мінімальній кількості, особливо у випічці і блинном тесті. Куркуму без побоювання можна додавати в топлене масло, соуси, маринади, хліб і сир, гірчицю.
Куркума - поширена добавка до рису, коли його планують подати як гарнір. Її кладуть трохи під час приготування, і вона забарвлює його в характерний ошатний колір, додає йому додатковий аромат і гостроту. Для рівномірного фарбування, не забудьте перемішати рис, відразу після того як всыплете цю спецію. Можна додати цю пряність у різні овочі, наприклад, відварну картоплю або кольорову капусту, супи із сочевиці, гарбуза, кабачків. Почніть з половини чайної ложки спеції на блюдо об'ємом 1000 мл або вагою 1 кг. Від чверті чайної ложки куркуми використовується в таких класичних рецептах, як марокканський кус-кус або курка по-марокканські, індонезійська курча, бірманська свинина, курячий суп сото айям, перська гуляш.
Категория: Рецепти |
| Теги: куркуму, колір
Як готується м'ясна запіканка з сиром?
Як готується сирний салат в тарталетках?
Як приготувати яєчню в помідорі?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: