Такий дозріває на початку літа кислувато-солодкий плід, як вишня люблять дуже багато, але в основному його краще вживати в їжу не в свіжому і сирому вигляді, а в складі будь-яких страв і зокрема десертів, особливо пирогів, різних рецептів яких існує безліч. Ну і один такий варіант смачного пирога з вишнями пропонується вашій увазі тут, причому цей пиріг цікавий незвичайно гарним поєднанням головних інгредієнтів - вишні та шоколаду. Продукти, які знадобляться для приготування пирога: 200-250 грамів вишні без кісточок (свіжої або мороженої), 200 грамів (дві плитки) темного шоколаду, два яйця, дві склянки борошна, одна чайна ложка розпушувача,пів чайної ложки гашеної соди, 200 грамів вершкового масла або маргарину, три чверті склянки коричневого цукру, пакетик ванільного цукру щіпка солі.
М'яке вершкове масло (маргарин) потрібно збивати з цукром і ванільним цукром міксером протягом трьох хвилин, після чого додати в отриману суміш борошно разом з розпушувачем, потім соду і сіль, розмішати і ще трохи збити тісто, що вийшло, але вже вручну. Потім в тісто слід акуратно вмішати приблизно половину всього вказаної кількості вишні і викласти масу в змащену злегка жароміцну форму. Зверху на тісто рівномірним шаром викласти всю іншу вишню, а також поламаний на шматочки темний шоколад і відправити форму в розігріту до 175 градусів духову піч. Пиріг випікається протягом 40-45 хвилин, ну а готовий пиріг слід повністю охолодити і тільки тоді виймати з форми і подавати.