Будь-яка господиня знайде застосування свіжим яблукам. Пропонуємо вам звернути увагу на один простий, але дуже цікавий рецепт приготування варення з яблук. Цікавий він тим, що в складі є апельсини. Джем виходить неймовірно красивим і ароматним! Отже, нам потрібні яблука і апельсини, плюс цукор. На одне кіло цукру слід брати не менше одного великого апельсина і приблизно чотириста грам цукру, але якщо дуже кислі яблучка - беріть п'ятсот і більше.
Яблука можна не очищати від шкірки, але без шкірки джем буде більше ніжний по консистенції. Нарізати яблучка кубиками, апельсин помити і подрібнити у блендері. Яблучка з цукром проварити пів години, потім апельсинове пюре додати. Проварити ще як мінімум пів години на повільному вогні.
Такий джем, до речі, можна варити три заходу, доводячи масу з яблук до кипіння і вимкнути вогонь і так три дні. Можна в один захід, але варити не менше години. Якщо ви не плануєте влаштовувати джем в банки, варіть його всього пів години і зберігайте готовий джем в холодильнику. Приємного!