Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати рибу з перчиком чилі?
Гострий перчик чилі додайте до риби за смаком, враховуючи, що гостроту блюдо набирає поступово. Чим довше риба буде перебувати в пристрасному соусі, тим більш гострою вона вийде. На гарнір ідеально підійде прісний відварений рис, який краще зварити без солі і спецій. Що знадобиться для приготування 500 грам філе будь щільної білої риби Сіль за смаком Чайна ложка меленого турмерика (куркуми) П'ять маленьких сушених перчика чилі без насіння (кількість за смаком) Гаряча вода, для замочування чилі Шість зубків часнику (подрібнених) Одна цибулина 160 мл рослинного масла Один помідор Столова ложка тамариндовой пасти, розведеної в 120 мл теплої води Дві чайних ложки цукру Дві столові ложки солодкого соусу чилі Дві столові ложки оцту Зелень коріандру (кінза) для подачі Приготування Приправити порційно нарізані шматки риби сіллю і турмериком. Залишити на 30 хвилин. Залити сухий перець гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Обсушити і дрібно порізати. Покласти в чашу блендера цибулю, часник і перець чилі, подрібнити до пастоподібного стану. Розігріти в сотейнику рослинне масло. Викласти шматки риби. Обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Викласти рибу з сотейника. Обсушити на паперовому рушнику. Відставити в сторону. Зберегти в теплі. Додати в сотейник цибульно-часникову пасту, протушкувати до м'якості 3-5 хвилин. Додати дрібно нарізаний помідор і готувати ще 3 -5 хвилин, помішуючи. Додати 200 мл теплої води, тамариндовую пасту (разом з водою, в якій вона розчинялася), сіль за смаком, солодкий чилі соус і цукор. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 10 хвилин, до уварювання і легкого загусання соусу. Додати до соусу шматки риби, влити оцет і акуратно перемішати. Готувати ще 3-5 хвилин, до прогрівання риби. Подавати з відварним рисом і кінзою. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |