Цей рецепт очищення жиру відомий ще з тих часів, коли в магазинах були перебої з маслом та жирами. Чистий кулінарний жир, отриманий після нескладної очищення, можна використовувати як завгодно, у тому числі і для фритюру. У кожної господині залишаються шматочки свинячого, яловичого сала, які зрізаються з купленого м'яса. Їм можна знайти корисне применение.Когда збереться достатня кількість таких шматочків, приблизно за кілограм, сало потрібно нарізати невеликими скибочками і порціями витоплювати на сковорідці на маленькому вогнику. Витопився жир зливаємо в простору каструлю. Коли процес перетапливания сала закінчиться, в каструлю, в якій у нас зібрався витоплений жир, наливаємо води в три - чотири рази більше ніж жиру. Насипаємо 300 - 400 грам великої повареної солі і додаємо одну - дві пачки (по 250 грам) гарного маргарину (ні в якому разі не м'якого типу «Рама»). Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і даємо на середньому вогні покипіти півгодини. Виносимо каструлю на холод (на балкон) або даємо охолонути при кімнатній температурі і прибираємо в холодильник. Через кілька годин можна знімати готовий найчистіший жир білого кольору. Коло застиглого жиру обережно виймаємо з каструлі, щоб не потрапляла вода, ножем знімаємо з нижньої частини прилиплі частинки м'яса і перекладаємо жир в скляну ємність. Зберігати його потрібно в холодильнику.