Главная » Статьи » Рецепти

Пиріг з лимоном
Для виготовлення тіста необхідно взяти пакетик сухих дріжджів, 2 столові ложки цукру, 200 г вершкового масла, 1/2 склянки молока, приблизно два з половиною склянки борошна. Молоко слід злегка нагріти до кімнатної температури і покласти в нього нарізане шматочками вершкове масло. Дріжджі змішати з борошном і швидко замісити тісто. Скачати його в кулю, накрити рушником і зайнятися приготуванням начинки. Для неї знадобляться 2-3 лимона в залежності від розміру. Якщо любите, щоб начинка злегка гірчить, можете пропустити цитрусові прямо зі шкіркою через м'ясорубку. Попередньо їх доведеться розрізати і видалити кісточки. Якщо ж хочете уникнути гіркого смаку, тоді обдайте лимони окропом і натріть на тертці. Отримане пюре змішайте з цукровим піском. Кількість цукру залежить цілком і повністю тільки від вашого особистого смаку. Потім беремо велику, роз'ємну форму, змащуємо вершковим маслом. Тісто потрібно розділити на дві нерівні частини. Велику розкачати на дошці, посипаною борошном, і покласти у форму. Краї пласта треба дуже високо підняти. На тесті не повинно бути навіть найменшої дірочки, інакше начинка витече. Як слід підготувавши нижню частину, кладіть зверху начинку, потім закрийте другим розкатаним шматком тесту. Дуже ретельно защипайте краю, підверніть їх всередину і поставте пиріг в духовку. Печеться він швидко, готовність визначається по наявності золотисто-коричневого відтінку верху. Розрізати лимонник треба холодним. Пиріг добре зберігається і не черствіє два-три дні.
Категория: Рецепти |
| Теги: покласти, пиріг
Мова під винним соусом
Рецепт смачних курячих відбивних
Як готується м'ясний салат з грибами?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: