Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти винні колечка?
Це один з багатьох рецептів різдвяного печива, дуже популярна солодкість південної Іспанії. Сухе, розсипчасте і дуже ароматне анісова печиво, яке готується на основі оливкового масла і солодкого білого вина. Печиво відмінно зберігається в закритому посуді і через дві - три тижні смак стає тільки краще. Що знадобиться для приготування 100 мл. білого десертного вина Дві столові ложки анісової горілки (або інший, але аромат буде вже не той) 200 мл оливкової олії Цедра половинки лимона 25 грам цукру Щіпка солі 350 - 400 грам борошна Цукрова пудра для посипання, анісова горілка для просочення після випічки Приготування Оливкову олію потрібно обов'язково прожарити разом з шматочками лимонної цедри. Робити це слід на середньому вогні, як тільки масло почне злегка диміти, сковорідку з вогню знімаємо. Даємо маслу повністю охолонути. Після такої обробки масло змінює колір, запах і структуру. В остигле масло вливаємо вино, горілку, додаємо сіль і цукор. Вимішуємо до однорідного стану, всипаємо просіяне борошно. Тісто вимішуємо хвилин десять, воно повинно стати м'яким, однорідним і такої консистенції, щоб з нього можна було робити печиво. Загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо в холодильник на два - три години. Потім розгортаємо в пласт, нарізаємо смужками. Кожну скачуємо в джгут і закручуємо з двох сторін до центру щоб вийшли кільця. Викладаємо на деко (його застелити пекарської папером) і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин. Печиво не повинне підрум'янюватися. Теплі колечка занурюємо в анісову горілку і обвалюємо в цукровій пудрі. Коли повністю охолоне, ще раз щедро посипаємо пудрою. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |