Огретен - дуже смачне солодке блюдо, яке вміє готувати кожна французька домогосподарка. Блюдо дуже просто готується, замість вишень можна брати персики, яблука, ягоди свіжі або заморожені... Отже, нам знадобиться одна упаковка будь-якого розсипчастого печива, дві щедрих жмені вишні, дві столові ложки цукру і двадцять грамів вершкового масла. Печиво слід качалкою побити на дрібні шматочки. Укладіть печиво в щільний пакет і постукайте по ньому качалкою. Або подрібніть в блендері. Вишню потрібно помити, укласти у форму, в якій будете запікати огретен, вишню посипати цукром і викласти зверху шматочки, приготовану з печива.
Далі масло необхідно тонкими смужками нарізати і викласти його на крихту. Викладати треба рівномірно, щоб при нагріванні і запіканні блюдо просякло маслом рівномірно. Ставимо форму в духовку на пів години і запікаємо огретен з вишнями при температурі сто вісімдесят градусів. Подається огретен з кавою, з кружечками морозива. Приємного!