Простий і не вимагає особливого кулінарного мистецтва рецепт запікання осетрини - старий перевірений і багатьом відомий, тим не менш, хочу його ще раз нагадати. Отже, спочатку необхідно взяти наступні інгредієнти: шматок осетрини вагою приблизно половину кілограма, одна столова ложка сметани і одна столова ложка вершкового масла, пів склянки води, чорний мелений перець і сіль, пучок зелені петрушки для прикраси готового страви. Рибу підготувати - промити, очистити від кісткових лусок і хрящів. Потім її слід посолити і посипати перцем, після чого викласти на сковороду, змастити зверху сметаною і маслом, а на дно сковороди влити половину склянки води. Сковороду з рибою поставити на півгодини в духовку, час від часу поливаючи виділився з риби соком. Готову осетрину порізати на шматки і, виклавши на підігріте блюдо, полити процідженим через сито соком. Прикрасити рибу дрібно нарізаною зеленню петрушки, а також, за бажанням, скибочками лимона.