Запропонований у даному рецепті пиріг чудово підходить для того, щоб приготувати його під час посту, тому саме зараз буде як не можна більш до речі, дріжджове тісто для такої випічки готується на рисовому відварі, ну а в якості начинки пирога в даному випадку виступає ріпчасту цибулю. Готовий пиріг виходить напрочуд смачним, з м'яким білим тістом, яке просто тане в роті! А щоб приготувати пісний пиріг "Луковник" відповідно з цим рецептом вам знадобиться наступне: три склянки води, половина склянки рису, три склянки пшеничного борошна, дві чайних ложки сухих дріжджів, півтори чайних ложки солі і чотири чайних ложки цукру, три столові ложки рослинного масла в тісто та 100 мілілітрів для начинки (для обсмажування цибулі), ну і один кілограм ріпчастої цибулі, сіль і перець.
Спочатку готується рисовий відвар: для цього потрібно гарненько промити рис і висипати його в киплячу воду, після чого варити до тих пір, поки рис не стане кашею, а потім злити відвар через друшляк (рідина повинна вийде густоватой, білястого кольору) - повинен вийде склянку відвару. Також заздалегідь підготувати начинку пирога, очистивши і дрібно порізавши весь ріпчасту цибулю і обсмаживши його потім на рослинному маслі до золотистого кольору, при цьому не забувши посолити і поперчити цибулю. Ну а далі з необхідних продуктів і рисового відвару готується тісто, причому зробити його цілком можна і в хлібопічці. готове тісто має ще підійти приблизно до подвійного об'єму в порівнянні з початковим, а після цього його слід розділити на три рівні частини. Всі три частини розкачати у формі кола середньої товщини і щедро змастити начинкою з обсмаженої цибулі (викласти з трьох розкатаних частин тесту щось на зразок торта з прошарком з начинки і з начинкою зверху), а потім розрізати цю конструкцію на 16 частин-сегментів. Кожен трикутний сегмент згорнути у вигляді рогалика і викласти їх в роз'ємну форму, після чого все це потрібно залишити в теплому місці на півгодини і тільки потім відправляти в духовку, де і випікати до повної готовності при 180 градусах.