М'ясо є одним з тих продуктів, різні страви з яких обов'язково повинні регулярно на столі кожної родини, адже вони не тільки смачні, але і дуже полезные.Вот тільки, як і будь-який інший продукт, м'ясо ще потрібно вміти правильно приготувати - таким чином, щоб те чи інше м'ясне блюдо сподобалося всім без винятку. Ну а для того, щоб цього досягти можна в процесі приготування скористатися деякими хитрощами, які допоможуть поліпшити смак страв з м'яса. Старе або надмірно жорстке м'ясо цілком можна зробити більш м'яким і ніжним - для цього таке м'ясо перед приготуванням вимочувати протягом однієї години в жирному молоці, причому ємність з молоком і м'ясом потрібно прибрати в прохолодне місце. Якщо м'ясо запікається в духовці, то для того, щоб воно не пригоріло і не вийшло надмірно сухим, духова шафа слід поставити також невелику посудину з водою, також запекаемое м'ясо рекомендується готувати повільно - на самому початку на відносно невисокій температурі, ну а вже в кінці його запікають максимальної до утворення красивої і смачної скоринки. В процесі приготування котлет у фарш небажано додавати яєчний білок - слід обійтися виключно жовтками, адже в іншому випадку згорнувся білок зробить блюдо дуже сухим. У процесі смаження котлет варто пам'ятати, що в перші кілька хвилин нагрівання повинен бути сильним (котлети повинні "схопитися"), ну а потім вогонь слід злегка зменшити і продовжувати смажити при помірному нагріванні. Щоб тушковане м'ясо вийшло смачніше і готувалося швидше, в соус бажано додати невелику кількість гранатового соку, лимонної кислоти або томатного пюре. Для того, щоб відбивні вийшли м'якими і ніжними, приблизно за один-два години до їх смаження м'ясо потрібно щедро змастити сумішшю рослинного масла і оцту, причому дану рекомендацію можна так само застосувати і для приготування м'яса запеченого під грилем.