Дуже апетитні, ну і до того ж ще й гарні і нарядні на вигляд здобні булочки з чудовою сирною начинкою - випічка виходить такий, що просто смакота, ідеальний варіант частування до чаю, яке точно всім сподобається! Складові, які знадобляться для того, щоб спекти булочки "Трояндочки" з сирною начинкою: для тіста - 250 мілілітрів молока, дві чайних ложки сухих дріжджів, два яйця, 100 грамів цукру, один пакетик ванільного цукру, 100 грамів вершкового масла або маргарину, приблизно 650-700 грамів борошна, щіпка солі; для начинки - пів кілограма сиру, одне яйце, 100 грамів цукру, 100-150 грамів родзинок, ванільний цукор.
В теплому молоці потрібно розчинити дріжджі, сіль, цукор і приблизно половину всієї кількості борошна, після чого дати отриманої суміші постояти в теплому місці близько півгодини. Окремо необхідно змішати розтоплене вершкове масло (маргарин), яйця і ванільний цукор, потім додати все це до вже встигла підійти опару, перемішати і, поступово додаючи борошно, замісити тісто. Тесту теж треба дати якийсь час постояти в теплі. Сир при необхідності слід протерти через сито, змішати з сирим яйцем і попередньо розпареним в окропі родзинками, а якщо начинка вийде занадто рідкою, то в неї потрібно додати одну-дві столові ложки борошна. Досить підійшло тісто розділити на 24 однакових кульки, кожен з яких розкачати у вигляді коржа. На кожній такій коржику зробити по три надрізи, в серединку викласти сирну начинку і загорнути краї тіста до верху, надаючи випічці вид трояндочки. Булочки викласти на змащений лист, дати їм час ще трішки підійти і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до повної готовності.
|