Численні рекламні ролики навперебій запевняють нас, що немає нічого смачніше і корисніше такий солодощі, як батончики-мюслі, проте не надто довіряючи таким твердженням і твердо знаючи, що домашні ласощі завжди набагато смачніше і безумовно корисніше покупних солодощів, багато господинь віддадуть перевагу приготувати батончики-мюслі самостійно. Ну а зробити це можна керуючись наведеним тут рецептом. Список інгредієнтів, необхідних для приготування батончики-мюслі: дві склянки вівсяних пластівців, 100 г горіхів (будь-яких за вашим вибором або ж суміші з різних видів горіхів), 70 грамів очищених соняшникового насіння, приблизно дві-три столові ложки натурального меду (рідкого), жменя будь-яких сухофруктів, а також невелика кількість маку.
Процес приготування домашніх батончики-мюслі вкрай простий і не вимагає великих витрат часу або сил. У глибокій мисці необхідно змішати вівсяні пластівці з рідким медом (якщо мед недостатньо рідкий, то його можна попередньо розтопити в мікрохвильовці або на паровій бані), додати туди ж крупно нарубані горіхи, очищені насіння соняшнику, мак та дрібно порізані сухофрукти (родзинки, чорнослив, курагу). Все це слід перемішати до повної однорідності, а потім викласти на застелений пергаментом деко рівним шаром середньої товщини. Далі деко разом з вмістом потрібно поставити в розігріту до 180 градусів духову піч і випікати ласощі до красивого золотисто-рум'яного відтінку. Готовий бісквіт остудити і порізати порційно.