Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати заправку для салату з бальзамічним оцтом?
За складом інгредієнтів ця заправка схожа на класичну французьку заправку, але з більш ніжним, м'яким смаком. Вона більше підходить для салатів у складі яких помідори, огірки та листя зелених салатів з м'яким, нейтральним смаком або молода спаржа.
Необхідні продукти

Неповний склянку оливкової олії (приблизно 2/3 склянки)
Третину склянки бальзамічного оцту
Невелика цибулина (бажано червоного кольору)
Півтори чайних ложки гірчиці із зернятками (гострої)
Столова ложка меду
Півтори столових ложки лимонного соку
Чайна ложка з гіркою солі (приблизно, додавати потрібно за смаком)
Половина чайної ложки чорного меленого перцю
Приготування

Цибулю нарізати якомога дрібніше. Перекласти його в глибокий салатник, додати бальзамічний оцет. Розмішати вінчиком і поступово, тонкою цівкою вливати олію відразу ж розмішуючи віночком. Повинна вийти кремоподібна заправка. До неї додаються інші інгредієнти - сіль, чорний перець, гірчиця, мед і лимонний сік. Готова заправка поміщається перед використанням в холодильник, де її потрібно витримати не менше двох годин. Зберігати її довго не можна, максимум - три - чотири дні, тому готувати її потрібно в невеликих кількостях.
Категория: Рецепти |
| Теги: м'яким, Заправка
Як приготувати чудову закуску «Помідори з сиром»?
Млинці з курячим м'ясом рецепт?
Як приготувати фахитас з яловичиною?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: