Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати заправку для салату з бальзамічним оцтом?
За складом інгредієнтів ця заправка схожа на класичну французьку заправку, але з більш ніжним, м'яким смаком. Вона більше підходить для салатів у складі яких помідори, огірки та листя зелених салатів з м'яким, нейтральним смаком або молода спаржа. Необхідні продукти Неповний склянку оливкової олії (приблизно 2/3 склянки) Третину склянки бальзамічного оцту Невелика цибулина (бажано червоного кольору) Півтори чайних ложки гірчиці із зернятками (гострої) Столова ложка меду Півтори столових ложки лимонного соку Чайна ложка з гіркою солі (приблизно, додавати потрібно за смаком) Половина чайної ложки чорного меленого перцю Приготування Цибулю нарізати якомога дрібніше. Перекласти його в глибокий салатник, додати бальзамічний оцет. Розмішати вінчиком і поступово, тонкою цівкою вливати олію відразу ж розмішуючи віночком. Повинна вийти кремоподібна заправка. До неї додаються інші інгредієнти - сіль, чорний перець, гірчиця, мед і лимонний сік. Готова заправка поміщається перед використанням в холодильник, де її потрібно витримати не менше двох годин. Зберігати її довго не можна, максимум - три - чотири дні, тому готувати її потрібно в невеликих кількостях. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |