Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати запіканку в лаваші?
Альтернативою традиційної запіканці й одночасно млинців з начинкою може стати запіканка в лаваші. Все просто - лаваш буде використовуватися в якості млинців, начинку підбирайте за смаком, заливку - відповідно з начинкою. Можна робити запіканку в солодкому варіанті і в солоному.
Що знадобиться для приготування (солодка запіканка)
П'ять шість аркушів тонкого лаваша (діаметр близько 30 см)
700 грам сиру
Два яйця
Одна - дві столові ложки манки
Чотири столові ложки цукру
Родзинки або цукати, сухофрукти

Для заливки

Склянку сметани
Три яйця
Три - чотири столові ложки цукру

Приготування

Якщо додаєте родзинки в начинку - його треба розпарити на водяній бані і змішати з сиром. Додати яйця, цукор, манку, все розмішати. Листи лаваша розкласти на столі, змастити начинкою одну сторону і туго згорнути рулетом. Викласти у змащену маслом форму (її можна ще злегка присипати манкою або панірувальними сухарями), намагайтеся викласти рулети щільно один до іншого, щоб заливка залишалася і зверху, а не втекла на денце.

Для заливки змішати сметану з цукром, злегка збити і додати яйця. Ще раз збити все до однорідної маси, залити рулети і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. запікати до підрум'янення, по часу приблизно півгодини.

Якщо готуєте з м'ясом або овочами, то для заливки візьміть третину склянки майонезу, дві третини склянки сметани, три яйця і спеції, сіль за смаком.
Категория: Рецепти |
| Теги: Все, начинкою
Картопля, тушкована з копченою грудинкою
Десерт «Павлова» з полуницею
Як швидко приготувати коржі для торта?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: