Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати запіканку в лаваші?
Альтернативою традиційної запіканці й одночасно млинців з начинкою може стати запіканка в лаваші. Все просто - лаваш буде використовуватися в якості млинців, начинку підбирайте за смаком, заливку - відповідно з начинкою. Можна робити запіканку в солодкому варіанті і в солоному. Що знадобиться для приготування (солодка запіканка) П'ять шість аркушів тонкого лаваша (діаметр близько 30 см) 700 грам сиру Два яйця Одна - дві столові ложки манки Чотири столові ложки цукру Родзинки або цукати, сухофрукти Для заливки Склянку сметани Три яйця Три - чотири столові ложки цукру Приготування Якщо додаєте родзинки в начинку - його треба розпарити на водяній бані і змішати з сиром. Додати яйця, цукор, манку, все розмішати. Листи лаваша розкласти на столі, змастити начинкою одну сторону і туго згорнути рулетом. Викласти у змащену маслом форму (її можна ще злегка присипати манкою або панірувальними сухарями), намагайтеся викласти рулети щільно один до іншого, щоб заливка залишалася і зверху, а не втекла на денце. Для заливки змішати сметану з цукром, злегка збити і додати яйця. Ще раз збити все до однорідної маси, залити рулети і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. запікати до підрум'янення, по часу приблизно півгодини. Якщо готуєте з м'ясом або овочами, то для заливки візьміть третину склянки майонезу, дві третини склянки сметани, три яйця і спеції, сіль за смаком. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |