Давайте приготуємо теляче легке по австрійському рецептом. Список продуктів: дві ріпчасті цибулинки, сімсот п'ятдесят грамів телячого легкого, парочка морквин, один корінь петрушки, сто грамів кореня селери, дві гвоздики, шість горошин чорного перчика, сіль, пів чайної ложки сушеного чебрецю, дві столів. ложки вершкового масла, лавровий листочок, цедра від половинки лимона, столова ложечка каперсів, 1 столів. ложка лимонного соку, три столів. ложки борошна, сіль, щіпка цукру, білий мелений перчик, чотири столів. ложки вершків.
Процес приготування: Ретельно миємо легке. Чистимо овочі, миємо їх і ріжемо шматочками. Півтора літра води нагріваємо до кипіння разом з овочами і прянощами. Кладемо легке, варимо його 60 хв. Кілька разів знімаємо пінку. Дістаємо легке і сушимо його рушником. Бульйон проціджуємо, півлітра бульйону відправляємо на холод. Кладемо легке між 2-ма обробними дошками, зверху покласти вантаж і залишаємо на 12 часов.Затем ріжемо легке невеликими смужками. Борошно розводимо невеликим кол-вом води, вливаємо бульйон з-під легкого і варимо 10 хв. Додаємо сіль, перчик, цедру і сік лимона, каперси і цукор. Кладемо легке в соус і підігріваємо. Масло ріжемо пластівцями і збиваємо разом з вершками і додаємо в соус. Подаємо страву з гарніром з галушок.
|