Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати тефтелі в томатно-сметанною підливці?
Смачні тюфтельки з кисло-солодкою підливою сподобаються і дітям, і дорослим. Підійде будь фарш – з яловичини, курки або змішаний.
Що знадобиться для приготування
500 грам будь-якого фаршу
0,5 склянки сухого рису (краще круглого)
Дві невеликі цибулини
Сіль – приблизно чайна ложка
Спеції – за смаком

Для соусу:

Дві склянки води
По столовій ложці борошна і томатної пасти
Три столові ложки сметани
Сіль, спеції – все за смаком
Лавровий лист – за бажанням

Приготування

Цибулю чистимо, ріжемо шматочками, прокручуємо разом з фаршем через м'ясорубку – так фарш буде ніжніше і більш однорідним. Рис відварюємо до напівготовності, змішуємо з фаршем, додаємо спеції і сіль. Все вимішуємо, формуємо невеликі тюфтельки. Обсмажуємо в олії на середньому вогні. Перекладаємо в глибокий сотейник.
Готуємо соус. У двох склянках окропу розвести томатну пасту. Борошно розтираємо зі сметаною, вливаємо трохи холодної води. Додаємо в томат, розмішуємо. Доводимо до кипіння, заливаємо тефтелі. Якщо потрібно – підсолюємо, приправляємо спеціями. Кладемо лавровий лист, накриваємо кришкою. Через п'ять хвилин вимикаємо вогонь. Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: спеції
Лінива тортилья
Як готується сирна запіканка з вівсянкою і бананом?
Медові кекси
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: