Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати соус з йогурту?
У кулінарії без соусів не обійтися. Вдало підібраний соус підкреслює і посилює смак основної страви, додає йому нові смакові нотки. Пропонований соус на основі натурального йогурту відмінно підходить до овочевих страв і салатів.
Що знадобиться для приготування
150 мл натурального йогурту
Столова ложка майонезу
Чайна ложечка лимонного соку
Дві столові ложки оливкової олії
Одна - дві часточки часнику (додайте за смаком)
Столова ложка дрібно нарізаної зелені кропу або петрушки
Одна невелика помидорка
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, розріжте навпіл і відчистіть серединку з насінням. Наріжте м'якоть дрібними кубиками, сік злийте.
Дрібно порубаєте зелень. Часник пропустіть через прес і видушіть товкачиком до стану кашки.
Змішайте йогурт з майонезом, додайте лимонний сік і оливкову (можна рослинне) масло, злегка збийте виделкою. Посоліть, поперчіть, додайте часник і зелень, покладіть нарізані помідори. Всі компоненти перемішайте, спробуйте на смак. Якщо потрібно - підкоригуйте. Поставте в холодильник хоча б на півгодини (якщо подаєте як соус) або відразу ж заправляйте салат.
Помідорки додавати не обов'язково, вона виконує швидше декоративну роль, на смак практично не впливає.
Категория: Рецепти |
| Теги: смак, Соус
Як приготувати незвичайні котлети з курятини і овочів?
Як готується гостра сальса?
Як спекти персиковий пиріг з вершковим кремом?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: