Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати соус з йогурту?
У кулінарії без соусів не обійтися. Вдало підібраний соус підкреслює і посилює смак основної страви, додає йому нові смакові нотки. Пропонований соус на основі натурального йогурту відмінно підходить до овочевих страв і салатів. Що знадобиться для приготування 150 мл натурального йогурту Столова ложка майонезу Чайна ложечка лимонного соку Дві столові ложки оливкової олії Одна - дві часточки часнику (додайте за смаком) Столова ложка дрібно нарізаної зелені кропу або петрушки Одна невелика помидорка Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, розріжте навпіл і відчистіть серединку з насінням. Наріжте м'якоть дрібними кубиками, сік злийте. Дрібно порубаєте зелень. Часник пропустіть через прес і видушіть товкачиком до стану кашки. Змішайте йогурт з майонезом, додайте лимонний сік і оливкову (можна рослинне) масло, злегка збийте виделкою. Посоліть, поперчіть, додайте часник і зелень, покладіть нарізані помідори. Всі компоненти перемішайте, спробуйте на смак. Якщо потрібно - підкоригуйте. Поставте в холодильник хоча б на півгодини (якщо подаєте як соус) або відразу ж заправляйте салат. Помідорки додавати не обов'язково, вона виконує швидше декоративну роль, на смак практично не впливає. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |