Такий дивовижно смачний, корисний і дуже апетитний вигляд супчик чудово підійде в якості чудового і дуже ситного повсякденного страви саме у весняно-літній період, адже саме зараз основний інгредієнт такого першого страви, то є зелений лук, стає досить доступним і пропоноване блюдо можна готувати як завгодно часто. Список продуктів необхідних для приготування супу з зеленого лука (в розрахунку на шість порцій): три літри питної води, 400 г зеленого лука, три картоплини середніх розмірів, 500 грамів охолодженої курятини, 100 мл вершків середньої жирності, половина пачки вершкового масла, два курячих яйця, ну і крім цього мелений чорний перець і сіль за смаком.
Спочатку і курки слід зварити бульйон: м'ясо залийте півтора літрами води, довести до кипіння, а потім злити воду, залити таке ж кількістю холодної і варити, додавши спеції, близько двох годин. Картоплю треба почистити і порізати на невеликі кубики, зелену цибулю дрібно нарізати, а яйця зварити круто і очистити від шкаралупи. Далі картоплю необхідно викласти в каструлю, залити 500 мл бульйону і варити до готовності, після чого додати в каструлю порізану цибулю, долити ще трохи бульйону, покласти вершкове масло, сіль і перець за смаком і варити на помірному вогні до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Після цього весь вміст каструльки потрібно пюрировать за допомогою блендера і знову довести до кипіння, додати трохи підігріті вершки, а потім розвести рештою бульйоном до необхідної консистенції. Подавати супчик слід гарячим, з скибочками варених яєць.
|